favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tudi Pahor vložil kandidaturo za predsednika države

Deli na:
Tudi Pahor vložil kandidaturo za predsednika države

Foto: Bobo

Člani volilnega štaba Boruta Pahorja so danes na Državno volilno komisijo (DVK) uradno vložili njegovo kandidaturo za predsednika republike. Pahor je kandidat stranke SD, kandidaturo pa so podprli tudi s 4453 podpisi volilnih upravičencev, je ob vložitvi kandidature povedala vodja Pahorjevega štaba Nataša Kovač.

Ob vložitvi kandidature na DVK Pahorja sicer ni bilo. Po besedah Kovačeve so se tako odločili, ker ima Pahor zaradi drugačnih okoliščin drugačno vrsto kampanje, kot je bila običajna do sedaj. "Zato se je odločil, da bo s svojo kampanjo nadaljeval vsak dan v različnih krajih in na različnih delovnih mestih," je pojasnila. Pahor se je tako danes v okviru projekta Skupaj - spodbujajmo drug drugega na Institutu Jožef Stefan v Ljubljani pridružil oddelku jedrske tehnike in energetike ter se z ekipo odpravil na teren v Nuklearno elektrarno Krško.

Glede financiranja kampanje je Kovačeva povedala, da je vodilo porabiti minimalno količino finančnih sredstev in le toliko, kot jih bodo uspeli zbrati z donacijami. "Zato smo že pred časom naslovili na večje število gospodarskih organizacij in poslovnih subjektov v Sloveniji prošnjo za pomoč pri kampanji, nekateri so se že odzvali, nekateri pa, predvidevamo, da se še bodo," je dejala.

Zaenkrat po njenih besedah ne predvidevajo uporabe televizijskih oglasov ali veleplakatov, razen tistih, ki bodo brezplačno na voljo v posameznih občinah. Dodala je, da bo vse odvisno od sredstev, ki jih bodo zbrali ter povedala, da stranka finančnih sredstev ne bo prispevala, saj ima že sama težave s financiranjem. Dejala je še, da je stranka dala na voljo svoje ljudi, mrežo in aktiviste, ki delajo prostovoljno, da bi Pahor za kampanjo vzel posojilo, pa se Kovačevi ne zdi potrebno.



Za predsednika republike so tako sedaj trije uradni kandidati. Prvi je kandidaturo vložil predsednik republike Danilo Türk, ki se poteguje za svoj drugi mandat, v sredo pa jo je vložil tudi kandidat SDS in NSi Milan Zver.

Sicer pa so kandidaturo napovedali še Monika Malešič, Fani Eršte, Ladislav Troha, Artur Štern, Miran Šic, Martina Valenčič, Veronika Juvan, Dušan Egidij Kubot - Totislo in Miro Žitko. Milan Robič je iz predsedniške tekme izstopil.

Od volitev predsednika republike nas loči še dober mesec dni. Uradna volilna kampanja bo stekla v petek.