Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Čudeži z Brezij: pričevanja o ozdravitvah pri Mariji Pomagaj

Deli na:
Čudeži z Brezij: pričevanja o ozdravitvah pri Mariji Pomagaj

Brezje - Foto: Primož Lavre

Kdor obišče Brezje, »največje duhovno zdravilišče med Slovenci«, kot je zanj dejal svetniški duhovnik Anton Strle, ne more ostati ravnodušen. Milostna podoba Marije Pomagaj, ki jo je po zaobljubi domnevno leta 1814 ustvaril slikar Leopold Layer (1752–1828), že več kot dvesto let nagovarja množice in vsakega posameznika posebej.

Na Brezju z baziliko, tem slovenskim Marijinim narodnim svetiščem, po svetem Janezu Pavlu II. enem izmed duhovnih »zemljepisov ver,«, je najbolj živahno na praznik Marijinega vnebovzetja, 15. avgusta. Med verujočimi je znan kot veliki šmaren in velja za enega od najstarejših Marijinih praznikov, saj sega v čas pred četrtim stoletjem. Romarji, med njimi verujoči in iskalci, ne le iz Slovenije, temveč tudi od drugod, radi prihajajo dan poprej, ko se začne češčenje z večerno sveto mašo.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o ganljivem prizoru ob obisku romske družine; o dotiku mistike na Brezjah; o tudi milosti, ki jih je bila deležna umetnica Maša Bersan Mašuk; kako je podoba Marije ostala nepoškodovana med požarom v vesolju; o začetkih pričevanj o pomoči Marije Pomagaj; o mamici, ki so ji povedali, da sin ne vidi, ne sliši, da ne bo nikoli hodil; o čudežu, ki ga je doživela Romina Schwarzlin, ki se ji je povrnil vid; o uslišanih bolnikih s Pediatrične klinike.