Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Črna dan na Izlakah: tako je v kraju, kjer je potok odnesel 40-letnico (FOTO)

Deli na:
Črna dan na Izlakah: tako je v kraju, kjer je potok odnesel 40-letnico (FOTO)

Mesto, kjer so našli truplo domačinke - Foto: Igor Gošte

Pred dobro uro sem si ogledal mesto, kjer so po včerajšnjem hudem neurju našli 40-letno domačinko U. V., ki jo je voda pri prečkanju hudourniškega potoka odnesla in so jo po iskalni akciji našli kakih dvesto metrov nižje pri domačiji Zorčevih.

Tudi sicer ta potok v zaselku Smučidol in Krače pogosto povzroča težave tam živečim krajanom. Tudi na drugi strani, kjer imajo mizarsko delavnico in jo je že tudi zalilo. O tem smo v Reporterju poročali pred nekaj leti.

Zalilo je še nekaj stanovanjskih hiš na Izlakah, tamkajšnjo osnovno šolo, gostinski objekt, podrlo nekaj dreves ob potokih, na nekaterih mestih pa je narasla voda precej poškodovala tudi novozgrajeno kolesarsko pot. Predvsem na mestih, kjer je speljana ob potoku Orehovica, ki se zliva v potok Medija. Oba omenjena potoka ob že malo večjih nalivih prestopita bregove.

Krajani Izlak že vse od gradnje kolesarske poti opozarjajo, da je trasa proge speljana prenizko, da bi morala biti na določenih mestih še vsaj pol metra višje, a bolj kot ne je vse skupaj naletelo na gluha ušesa.

Marsikdo so ob tem vpraša, ali je sploh smiselno traso speljati ob potoku, ki vsaj že dvajset let »kliče« k poglobitvi struge. Pa do tega še vedno ni prišlo. Tako pa smo sedaj priče poškodbi kolesarske poti, še preden je oziroma bo uradno odprta za kolesarje.