nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Cinven: Razumemo, da ponudba ni bila sprejeta

Deli na:
Cinven: Razumemo, da ponudba ni bila sprejeta

Foto: Bobo

Britanski zasebni naložbeni sklad Cinven v odzivu na sredino odločitev nadzornega sveta SDH poudarja, da je dopolnilo k osnovni zavezujoči ponudbi z 20. maja njen sestavni del, brez katerega ne bi mogel nadaljevati s postopkom zaključka transakcije nakupa skoraj treh četrtin Telekoma Slovenije. Cinven razume, da ponudba ni bila sprejeta.

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je v sredo potrdil osnovno Cinvenovo ponudbo, ni pa obravnaval v torek podanih Cinvenovih dopolnil k ponudbi, ker so ta nesprejemljiva za upravo SDH.

Cinven je prav tako v sredo medtem uradno potrdil, da je v torek dopolnil svojo že podano končno ponudbo za večinski delež v Telekomu. Dopolnil jo je zaradi zamud v postopkih regulatorne presoje Telekomovega prevzema Debitela in transakcije s hčerinsko družbo v Makedoniji.

Kot so v sporočilu za javnost dodali danes, so bili o teh zamudah seznanjeni prejšnji teden.

Na podlagi informacij, ki so jih prejeli od SDH, kjer dopolnilo k ponudbi, ki ga vidijo kot sestavni del ponudbe, ni omenjeno, Cinven razume, da ponudba ni bila sprejeta.

V skladu so prepričani, da je predlagano dopolnilo koristno za vse vpletene strani, ker zmanjšuje tveganje za neuspešen zaključek transakcije, in ob domnevi, da bosta omenjena posla v Sloveniji in Makedoniji pridobila potrebna soglasja regulatorjev, ne spremeni ekonomskih pogojev ponudbe.