lea mederal 1 Dobra karma

Znana nosečnica upošteva nasvete Tanje Žagar in...

horoskop_napoved_astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 4. junija

iztok purič_alenka bratušek Reporter.si

V SAB pobesneli, ker je njihov bivši minister ...

Madeleine McCann, Kate McCann, Gerry McCann Svet24.si

Razkrito: osumljeni v primeru izginule Maddie v ...

janez janša1 Necenzurirano

Če ne dobiš varovanih podatkov, kliči Lahovnika...

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Saša Einsiedler-18 Njena.si

Saša Einsiedler znova pod žarometi

Slovenija

Čigava glava bo letela? Janša govoril, da bo Šarec plačal s svojo glavo! Ni pa grozil, kot je trdila Jerca Korče

Deli na:
Čigava glava bo letela? Janša govoril, da bo Šarec plačal s svojo glavo! Ni pa grozil, kot je trdila Jerca Korče

Poslanka LMŠ Jerca Korče. - Foto: Primož Lavre

»Če predsednik vlade tega ne vidi, bo na koncu plačal s svojo glavo, kot sedaj kaže,« je prvak SDS Janez Janša dejal na zaprti seji komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS). Tako piše v delu magnetograma, ki so ga javno objavili v državnem zboru.

Kot je znano, je poslanka LMŠ Jerca Korče po seji Knovsa na tviterju zapisala: »Grožnje o "padanju glav" bi morale biti uvrščene na temno stran zgodovine. Pa vendar jih je slišati tudi v letu 2019. #knovs ko je za želja po oblasti tako močna, da odpove razum in popustijo zavore #jj«.

Janša je nato trdil, da Korčetova laže in da na seji ni nikoli grozil s padanjem glav, medtem ko je Korčetova izjavila, da je njegove besede tako razumela. Objavljeni del magnetograma kaže, da Janševe izjave ni mogoče razumeti kot groženj. Gre za precej dolg govor prvaka SDS, ki v magnetogramu obsega štiri strani. Na koncu zadnje strani so besede, okoli katerega se je zadnje dni vrtel spor.

Janša je nato trdil, da Korčetova laže in da na seji ni nikoli grozil s padanjem glav, medtem ko je Korčetova izjavila, da je njegove besede tako razumela. Objavljeni del magnetograma kaže, da Janševe izjave ni mogoče razumeti kot groženj.

Janša je govoril o sporni zaposlitvi Nataše H. na Sovi. Med drugim je opozarjal tiste, ki imajo svoje kanale do vlade, naj jim povedo, da »dlje ko se bo stvar vlekla, slabše bo. In iz nekega problema, ki na začetku ni bil ne vem kako velik in strateški, nastaja velikanski problem, ki bo prešel tudi meje in pač zardi konteksta samega, zanimivo to za novinarje in za poročanje in to res ne bo državo postavljalo v kakšno lepo luč.«

Nadaljeval je: »Predsednik vlade zaposlil ljubico v tajni službi. Saj ne bo noben mislil, da je to kakšen velik prekršek, pa škandal. Da pa je to skrajno neumno, pa nespametno, pa kako je to sploh možno, to bodo vsi vedeli. Veste jaz mislim, da to vpliva na ugled te države v času pred predsedovanjem. Jaz mislim, da se večina škode še da preprečiti. Samo to ni odvisno od opozicije. Na teh točkah, se pravi, da vztrajamo na nadzoru, bomo vztrajali. Da direktor ni sposoben, na tem bomo vztrajali.«

»Če predsednik vlade tega ne vidi, bo na koncu plačal s svojo glavo, kot sedaj kaže. Naš interes in seveda naša dolžnost je, da predvsem branimo to prvo točko, se pravi, da branimo pravico parlamenta, da nadzoruje tajne službe. Saj zato smo parlamentarna demokracija. Predstavljajte si, če se enkrat odkrije, kakšna je bila vloga naše sekretarke, kako bomo izpadli,« je zaključil Janša.

loading...
Loading...