gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Čez vikend policisti prijeli 66 nezakonitih migrantov iz Alžirije, Irana in Pakistana

Deli na:
Čez vikend policisti prijeli 66 nezakonitih migrantov iz Alžirije, Irana in Pakistana

Migranti v Veliki Kladuši spomladi 2018. Fotografija je simbolična. - Foto: Primož Lavre

Policisti so pretekli konec tedna prijeli 66 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ jih je prihajalo iz Alžirije, Irana in Pakistana. Izmed teh je bilo ali jih bo 10 vrnjenih na Hrvaško, osem pa jih je zaprosilo za mednarodno zaščito in so jih odpeljali v azilni dom. Za preostale policija ne navaja podatka.

Na območju Policijske uprave Ljubljana so policisti v preteklem koncu tedna prijeli 25 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, in sicer pet državljanov Alžirije, šest državljanov Maroka, devet državljanov Irana, tri državljane Sirije ter po enega državljana Tunizije in Gane.

Prav tako ob koncu tedna so policisti na območju Policijske uprave Koper prijeli 16 nezakonitih migrantov, in sicer štiri državljane Albanije, po državljane Afganistana, Irana in Palestine, dva državljana BiH in državljana Pakistana.

Od teh jih je bilo 10 že (ali še bodo) vrnjeni na Hrvaško, šest oseb pa je zaprosilo za mednarodno zaščito in so bile odpeljane v azilni dom.



Posebej je izstopal primer iz Sežane, kjer so policisti v dveh s koruzo naloženih vagonih vlaka, ki je prihajal iz Srbije in je bil namenjen v Italijo, odkrili tri državljane Afganistana in tri državljane Irana, ki jim je bilo treba zaradi dehidracije nuditi medicinsko pomoč.

Ormoški policisti so v nedeljo ponoči v Središču ob Dravi prijeli 22- in 26-letnega državljana Alžirije, ki sta zaprosila za mednarodno zaščito in bila odpeljana v azilni dom, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Tudi na območju Policijske uprave Novo mesto so policisti v nedeljo med varovanjem državne meje izsledili in prijeli devet državljanov Pakistana, štiri državljane Afganistana, štiri državljane Alžirije, tri državljane Kitajske, dva državljana Maroka in državljana Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so sporočili iz tamkajšnje policijske uprave. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.