pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Cerar se je srečal s škofi, v petek gre v Vatikan

Deli na:
Cerar se je srečal s škofi, v petek gre v Vatikan

Foto: Primož Lavre

Premier Miro Cerar in predstavniki Slovenske škofovske konference (SŠK) so na današnjih pogovorih v Ljubljani ugotovili, da so odnosi med državo in Cerkvijo dobri, dogovorili pa so se tudi za nadaljnji dialog med vlado in SŠK. Predsednik vlade je sogovornikom predstavil tudi priprave na petkov uradni obisk v Vatikanu.

Kot so še sporočili iz kabineta premierja, so se srečanja s strani SŠK udeležili njen predsednik, novomeški škof Andrej Glavan, podpredsednik SŠK in celjski škof Stanislav Lipovšek, ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, koprski škof Jurij Bizjak in mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl.

Premierjev obisk pri papežu bo po napovedih v prvi vrsti namenjen poglabljanju ter krepitvi odnosov in dialoga med državama. Sogovornika bosta sicer pozornost posvetila tudi perečim problemom mednarodne skupnosti, zlasti krizam v Siriji, Ukrajini in Severni Afriki ter trpljenju beguncev v Sredozemskem morju.

Slovenski premier bo na obisku pri papežu skoraj natanko dve leti po tistem, ko je papež Frančišek junija 2013 v avdienco sprejel tedanjo slovensko premierko Alenko Bratušek. Pred Bratuškovo so bili pri papežu tudi nekateri drugi slovenski premierji - Janez Janša, Anton Rop, Andrej Bajuk in Janez Drnovšek.