benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Cerar odgovarja Baričiču: Ne pristajam na časovne pritiske

Deli na:
Cerar odgovarja Baričiču: Ne pristajam na časovne pritiske

Foto: Bobo

Premier Miro Cerar je glede napovedi v. d. generalnega direktorja UKC Ljubljana Andreja Baričiča, da bo odstopil, če vlada ne bo kmalu dala soglasja k njegovemu imenovanju za generalnega direktorja, dejal, da Baričiča razume, ne more pa pristati na "neke časovne pritiske". Vlada želi namreč prej natančno preučiti očitke na račun Baričiča.

Kot je ob robu včerajšnje konference SMC v Ljubljani dejal premier, razume, da si želi Baričič čim prej izvedeti, ali lahko "polnomočno opravlja funkcijo" generalnega direktorja, ne more pa pristati "na neke časovne pritiske".

Baričič po besedah Cerarja res uživa veliko podporo strokovnega sveta UKC Ljubljana, je pa treba po njegovem prej natančno preučiti številne javno izrečene očitke na račun Baričiča. "Če bomo ugotovili, da so vsi razlogi za potrditev nesporni, bom vladi tudi sam predlagal, naj da soglasje k imenovanju," je dejal.

Vlada se po njegovih besedah zaveda, da je treba vprašanje generalnega direktorja UKC Ljubljana rešiti, vendar "mora delati po svojem urniku in ne sme vzeti, kot da nekdo na njo pritiska". Po napovedih Cerarja bi lahko vlada o soglasju odločala na eni izmed prihodnjih sej, morda že na naslednji, vsekakor pa šele potem, ko bo proučila očitke, ki se pojavljajo na Baričičev račun.

Po poročanju Dela je namreč Baričič je v četrtek na ministrstvo za zdravje poslal pismo, v katerem napoveduje, da bo odšel s položaja, če vlada ne bo dala kmalu soglasja k njegovemu imenovanju za generalnega direktorja.

Šest od osmih poslovnih direktorjev UKC pa je po poročanju časopisa poslalo pismo predsedniku vlade Cerarju in ga pozvalo, naj podpre odločitev sveta zavoda, da se Baričiča imenuje za generalnega direktorja s polnim mandatom.