državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Cerar Jankovićevi Ljubljani 300 milijonov evrov, Mariboru pa azilante

Deli na:
Cerar Jankovićevi Ljubljani  300 milijonov evrov, Mariboru pa azilante

Foto: Bobo

Sinoči je izvršni odbor Nove ljudske stranke (NLS) sprejel sklep, da mestni njeni svetniki pričnejo z zbiranjem podpisov za sklic izredne seje mestnega sveta Mestne občine Maribor, na kateri bi obravnavali napovedano vzpostavitev azilnega doma v Mariboru. V sporočilu za javnost, ki pa ga mediji na Štajerskem, vključno s Polaničevim Večerom, niso želeli objaviti, so izrazili hudo zaskrbljenost nad napovedano ustanovitvijo azilnega doma v Mariboru.

»V NLS smo zelo zaskrbljeni nad načrtovano postavitvijo azilnega doma, saj javnost o tem ni bila predhodno obveščena. O tej nameri vlade je bilo, s strani državnega sekretarja g. Šefica, obveščeno samo vodstvo Mestne občine Maribor. Mariborska javnost ima pravico, da preko svojih predstavnikov v mestnem svetu, poda soglasje k tej nameri vlade, ali pa odkloni vzpostavitev azilnega doma. Prepričani smo, da glede na aktualne ekonomske razmere, ki vladajo v našem mestu, Maribor s tega vidika ne bo zmogel te obremenitve. Še posebej bi radi opozorili, da je Vlada Republike Slovenije, glavnemu mestu Ljubljani namenila 300 MIO € dodatnih sredstev, česar ostale občine po Sloveniji niso bile deležne.

Predlagamo, da Vlada RS glede na finančno »injekcijo« glavnemu mestu azilni dom vzpostavi v Ljubljani. V NLS ostro nasprotujemo vzpostaviti azilnega doma v Mariboru, sploh ozirajoč se na dejstvo, da vlada očitno nima denarja, da bi zagotovila investicijo Mariborske knjižnice, ima pa denar za vzpostavitev novega azilnega doma v Mariboru.«

V NLS zato pozivajo vse svetnike Mestne občine Maribor, da se pridružijo zahtevi za sklic izredne seje MOM, na kateri želijo od vlade izvedeti vse pomembne informacije, ki se nanašajo na vzpostavitev azilnega doma v Mariboru.

»Skrbi nas, da državljani Republike Slovenije nismo sproti obveščeni o realnem številu, gibanju, namestitvah. itd. prosilcev za azil pri nas. Dne 31.8.2016, je bilo na podlagi statističnih podatkov v Sloveniji prisotnih 773 prosilcev za azil. Zanima nas, kako so se znašli med temi državljani držav, kjer ni vojne (Srbije, BIH, Kosovo, severno afriške države, Malezije itd). Na podlagi dogovora razdelitve kvot v EU so Sloveniji določili 541 prosilcev za azil, ki pa še niso vsi prispeli. Od kod število 700 prosilcev za azil v Mariboru? Menino, da je za naše okolje nujno potrebno opraviti izredno sejo na to temo, kjer naj državni sekretar g. Šefic razloži od kod  številke, ki se nenehno večajo in predvsem, kakšno življenje nas čaka v prihodnosti!«

V Novi ljudski stranki si želijo, da se zagotovi mir in nemoteno gibanje vseh državljank in državljanov Republike Slovenije in za to se bodo tudi borili.