palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Cerar in Erjavec na različnih bregovih glede Triglava

Deli na:
Cerar in Erjavec na različnih bregovih glede Triglava

Foto: Bobo

Če bi držala izjava, da zunanji minister in predsednik DeSUS Karl Erjavec ne soglaša z dogovorjeno strategijo upravljanja, ki jo je danes sprejela vlada in je bila koalicijsko usklajena, gre verjetno za nesporazum, pravi premier Miro Cerar. Strategijo so usklajevali predstavniki DeSUS z vsemi pooblastili in je bila sprejeta soglasno, dodaja.

"Če bi držala izjava, da minister Erjavec ne soglaša z današnjo odločitvijo, ki je bila sprejeta na vladi in predhodno koalicijsko usklajena - tudi z DeSUS - gre verjetno za nesporazum oz. šum v komunikaciji," je na novinarski konferenci po seji vlade dejal Cerar.

Kot je dejal, so na koalicijskem vrhu DeSUS zastopali tako tako parlamentarni kot vladni predstavniki, ki so imeli vsa pooblastila za te razgovore. Na vladi so z vsemi elementi te odločitve seznanili tudi ministre iz vrst DeSUS, tudi sami so se med seboj večkrat posvetovali in soglasno podprli to odločitev, je poudaril Cerar.

"Verjamem, da minister Erjavec morda ni v celoti informiran o vsem, zato počakajmo, da vidimo, kakšno bo njegovo stališče, ko se vrne," je dodal Cerar.

Erjavec na današnji seji vlade ni sodeloval, ker se udeležuje zasedanja zunanjih ministrov članic zveze Nato v turški Antalyi.