Revija Reporter
Slovenija

Celjski župan Bojan Šrot ustanavlja stranko Celjska županova lista, s katero gre na lokalne volitve

Igor Kršinar

29. avg. 2018 12:31 Osveženo: 12:32 / 29. 8. 2018

Deli na:

Bojan Šrot bo kandidiral tud v šesto.

STA

Celjski župan Bojan Šrot se ne bo vrnil v SLS, ampak bo na jesenskih lokalnih volitvah nastopil s svojo stranko Celjsko županovo listo. Kot nam je povedal, bo stranko ustanovil v kratkem, več kot dvesto overovljenih izjav ustanovnih članov že ima, sklicati mora le še kongres, na katerem bodo izvolili organe stranke.

Prejšnji teden se je sicer udeležil tretjega spravnega sestanka nekdanjih in sedanjih veljakov SLS v Brestrnici pri Mariboru, ki ga je organiziral nekdanji mariborski župan in dolgoletni poslanec Franc Kangler, prvak Liste Franca Kanglerja - Nove ljudske stranke. Na tem sestanku se je, kot je izjavil Marjan Podobnik, Bojan Šrot počutil kot v časovni kapsuli, vzdušje ga je spominjalo na čas pred dvajsetimi leti.

Medtem ko se je Podobnik že vrnil v stranko, Kangler pa je napovedal vrnitev z združitvijo svoje NLS z SLS po lokalnih volitvah, Šrot za zdaj o tem ne razmišlja. Tudi zaradi tega, ker bo imel na lokalnih volitvah zelo močnega konkurenta iz SLS. Včeraj je namreč napovedal svojo župansko kandidaturo Marko Zidanšek, donedavni prvak SLS.

Tako se bosta za isti položaj pomerila dva nekdanja predsednika SLS, eden je še vedno član stranke in šef njenega občinskega odbora, zato bo avtomatsko kandidat SLS. Drugi pa pravzaprav nima drugačne možnosti, kot da nastopi s svojo stranko, sicer bi bil podaljšek prvega.

 Na volitvah pred štirimi leti je Šrot nastopil s podporo SLS, vendar je dve leti pozneje po razhodu s svojim nekdanjim podžupanom Zidanškom, ki je prevzel stranko, iz nje izstopil.