1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Orban na konvenciji SDS: "Potrebujemo izkušene bojevnike, ki se ne ustrašijo lastne sence" (FOTO in VIDEO)

Deli na:
Orban na konvenciji SDS: "Potrebujemo izkušene bojevnike, ki se ne ustrašijo lastne sence" (FOTO in VIDEO)

Viktor Orban in Janez Janša na predvolilni konvenciji SDS lani v Celju - Foto: Bobo

Stranka SDS se v celjski dvorani Golovec zbrala na osrednji volilni konvenciji, na kateri se predstavlja celotna strankina ekipa za volitve.

Temeljna prioriteta SDS je blaginja državljank in državljanov", je na konvenciji SDS poudaril prvak stranke Janez Janša. Napovedal je "izsušitev birokratskega močvirja" in socialno politiko, ki bo temeljila na ustvarjanju delovnih mest. Med gosti konvencije sta podporo SDS in Janši izrazila tudi Manfred Weber in madžarski premier Viktor Orban.

Na zunanjepolitičnem področju SDS ne vidi perspektive v strateških partnerstvih z Rusijo in Iranom, temveč v tesnejšem sodelovanju s srednjeevropskimi državami in višegrajsko skupino. Janša vidi Slovenijo, v kateri "ne kradejo državnih bank, mandatov, volitev in otrok", pač pa kot državo, v kateri so vsi državljani prvorazredni pred zakonom, delo je spoštovano in dobro plačano, vladata pa svoboda duha in pravičnost.

SDS je sicer pred tokratnimi volitvami državljanom posredovala anketne vprašalnike glede potrebnih ukrepov na različnih področjih. Prejeli so več kot 17.000 odgovorov in, kot je danes zagotovil Janša, bodo odgovori, ki so jih prejeli, tudi njihove zaveze za prihodnji mandat. Prav tako se bo prvak SDS nadaljeval s prizadevanju za državo, ki bo sposobna zagotavljati varnost državljank in državljanov.

Zbrane je nagovoril tudi Orban. Pozval jih je, naj se v volilni tekmi borijo do zadnjega trenutka, in ocenil, da Slovenijo čakajo ene najpomembnejših volitev v zgodovini. Težkih odločitev, ki prihajajo, zato v Sloveniji ne smete prepuščati novim strankam, ki prihajajo od nikoder in nimajo preteklosti, je dejal. "Potrebujemo izkušene bojevnike, ki se ne ustrašijo lastne sence," je dejal. Janševa zmaga je po Orbanovih besedah zagotovilo za obstoj slovenskega naroda, predvsem v luči vprašanja migracij, ki pesti Evropo.



Vodja poslanske skupine Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu Manfred Weber je v nagovoru poudaril, da je tudi za Slovenijo v tem času ključni izziv vprašanje migracij. Cilje je ustrezno zaščititi evropsko zemljo, zato tistih, ki na mejah gradijo ograje, ne bi smeli kritizirati, ampak bi jim morali nuditi oporo. Krščanstvo je izpostavil kot najpomembnejši steber njihove stranke v Evropskem parlamentu. Ob tem je izrazil podporo predlogu, da bi se ena od sob v Evropskem parlamentu poimenovala po Jožetu Pučniku.

Podporo SDS na prihajajočih volitvah je izrazil tudi predsednik makedonske stranke VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, ki je med prepričan, da lahko Slovenija s SDS v vladajoči koaliciji postane sprememba, ki jo čaka Evropa.

Konvencijo je popestril kulturni program z več glasbenimi nastopi, med drugim tudi kandidatke SDS v Domžalah Alenke Gotar in pevskim vložkom poslanca Franca Breznika. Nazadnje pa so na oder povabili še vse kandidate na letošnjih parlamentarnih volitvah, imena katerih so sicer javno objavili že pred časom.

SDS se na parlamentarne volitve podaja z vsemi aktualnimi poslanci in še nekaterimi prepoznavnimi imeni, med njimi z evropsko poslanko Patricijo Šulin, predsednikom Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Alešem Hojsom in piranskim ribičem Silvanom Radinom.