kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Burja trgala strehe na Goriškem

Deli na:
Burja trgala strehe na Goriškem

Burja se na širšem goriškem območju kljub napovedim še ne umirja. Vidnih in znanih je vedno več poškodb na stanovanjskih objektih. Do 12.30 so štabi civilne zaščite prejeli več kot 120 prijav o poškodbah na objektih, tudi število intervenciji gasilcev in drugih služb je preseglo število 130, so sporočili s Civilne zaščite Severna Primorska.

Kot so zapisali v Civilni zaščiti Severna Primorska, je burja tokrat najbolj divjala na v Šempasu, Ozeljanu in okolici, kjer številne strehe niso zdržale silovitih sunkov. Pri tem je orkanski veter v Šempasu odnesel celo nadstropje montažne hiše. Za družino, ki živi v tej hiši, je poskrbljeno, zagotavljajo na civilni zaščiti.

Ob tem dodajajo, da so številna gospodinjstva še vedno brez električne energije, a je stanje glede na jutranje ure spodbudnejše, saj so na terenu vse razpoložljive skupine vzdrževalcev Elektro Primorske. To velja predvsem za področje Ajdovščine, kjer težav s preskrbo ni več. Prav tako je vzpostavljena oskrba z vodo na Predmeji, navajajo na civilni zaščiti.


Tudi tokrat so bili pri prvih intervencijah najbolj izpostavljeni in najštevilnejši gasilci, skupno jih sodeluje več kot 120 z goriškega območja, pa tudi iz Kobarida. Tako odstranjujejo številna podrta drevesa, nanose zemlje in razbite strešnike, predvsem ob glavnih cestah, so še navedli.

Z novogoriške občine so sporočili, da je burja povzročila ogromno materialno škodo, ki bo po podatkih občinskega štaba za civilno zaščito neprimerno večja, kot je bila marca pred dvema letoma. Po prvih ocenah naj bi znašala okrog 200.000 evrov, stroški intervencij pa že presegajo 50.000 evrov.

Burja je že ponoči razkrivala strehe tudi na Notranjskem. Na interventni številki 112 so za STA povedali, da je burja danes, od 7. ure zjutraj, poškodovala ostrešja na približno 30 objektih v občinah Pivka, Sežana, Ilirska Bistrica in Postojna. Dodali so, da pa se razmere v zadnji uri počasi umirjajo.