pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Brglez pri borcih, kdaj pri Novi slovenski zavezi?

Deli na:
Brglez pri borcih, kdaj pri Novi slovenski zavezi?

Foto: ZZB

Predsednik državnega zbora Milan Brglez se je konec avgusta na sedežu Zveze združenj borcev za vrednote NOB udeležil seje kolegija. Kot so zapisali v ZZB, je Brglez najprej dejal, da je bilo njihovo delo v zadnjih 25 letih premalo cenjeno, »zaznane želje in poskuse nekaterih po prevrednotenju in predrugačenju določenih zgodovinskih dejstev« pa je označil kot odvečne, predvsem pa to ne prispeva k prepotrebnemu soglasju prebivalcev Slovenije za njen napredek.

Ker prvi človek državnega zbora zastopa vse državljane, smo predsednika Nove slovenske zaveze Petra Sušnika povprašali, ali ga bodo tudi oni povabili v svojo sredo. Dejal nam je, da je dobrodošel na vseh prireditvah, ki jih prireja NSZ in nanje brez zapostavljanja vabi javnost, vendar se v mandatu za zdaj ni odzval ali udeležil nobene izmed slovesnosti. Sušnik je poudaril, da bi bila njegova javno izražena stališča do zgodovinskih in ideoloških vprašanj vredna soočenja z argumenti in pogledi tako vodstva NSZ kakor širšega članstva, a jih za zdaj odklanja.

Brglez ne odgovarja tudi na neposredno poslane dopise NSZ. »Tak odnos, kakor tudi povsem neobjektiven odnos do slovenske zgodovine in hkrati ideološka zaslepljenost z revolucionarnimi načeli in programom ZZB, nam daje vedeti, da si nas kot sogovornika ne želi in niti ne predstavlja. Stališča poslancev stranke SMC, izražena v delovnih telesih in sejah parlamenta, ki ga on vodi, pa sodijo v polje bizarnosti in nedostojnosti zakonodajnega telesa države članice EU. Odsotnost njegove obsodbe ali oporekanja ali distanciranja nam dokazuje njegovo neprimernost in nedoraslost vlogi, ki mu je bila zaupana,« pravi Sušnik. Zato jih v NSZ ne preseneča, da ZZB in predsednik parlamenta dialog o slovenski zgodovini sprejemajo le z enako mislečimi. »Ko se bo želel pogovoriti tudi z nami, nam bo to nedvomno sporočil. Ali nas bo obiskal on ali mi njega, pa je tehnični problem, ki za zdajt ni in očitno še nekaj časa ne bo aktualen, saj želje niti slutimo ne«.