908475_154-hitra_cesta_rebrnice Svet24.si

»Dvajset let sem prevoznik, a česa takega še ...

nevihta, obala, izola Svet24.si

Na jadranski obali bo zavladala močna burja, ...

rt konj smokvica vela rogoznica Necenzurirano

Našli smo lastnika jahte, ki jo je potopil pijani...

marjan podobnik-SASO RADEJ006 Reporter.si

Podobniku so grozili z likvidacijo: »Vredni ste ...

Elšnik Delius Ekipa24.si

Razkrivamo: Vodstvo Olimpije prižgalo rdečo ...

botri, lokacija, snemanje Njena.si

Botri: Črpalka in restavracija tik ob Sloveniji

damir krznar celje af Ekipa24.si

"Imam ogromen glavobol!" Celjani pred drugim ...

Slovenija

Brezvestna, koruptivna, protipravna, neetična Zdravniška zbornica

Deli na:

Družina Nekrep bo kazensko ovadila predsednico Zdravniške zbornice Slovenije Gordano Živčec Kalan zaradi zlorabe javnih pooblastil, je danes v pismu medijem zapisal Matjaž Nekrep. Kritičen je do izida torkove skupščine zdravniške zbornice, na kateri je večina zavrnila predlog za predčasno razrešitev Živčec Kalanove.

Družina Nekrep bo kazensko ovadila predsednico Zdravniške zbornice Slovenije Gordano Živčec Kalan zaradi zlorabe javnih pooblastil, je danes v pismu medijem zapisal Matjaž Nekrep. Kritičen je do izida torkove skupščine zdravniške zbornice, na kateri je večina zavrnila predlog za predčasno razrešitev Živčec Kalanove.

"Očitno obstaja siva masa zdravnikov ali vsaj njihovih izbranih predstavnikov, ki potrebujejo prav takšno zbornico, kot jo uteleša Gordana Živčec Kalan: brezvestno, koruptivno, protipravno, neetično, ki brezčutno leta in leta trpinči že tako nemočne svojce, ki so izgubili najljubše," ugotavlja oče Bora Nekrepa, ki je marca 2008 umrl zaradi neustreznega in prepoznega ukrepanja zdravnikov v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

"Ob izvolitvi 22. maja 2008 je imela nova predsednica 53-odstotno podporo. Po razveljavitvi štirimesečnega odvzema licence in oceni komisije za preprečevanje korupcije, da je zbornica delovala izrazito koruptivno, je 31. marca letos dobila že 56-odstotno podporo. Po ugotovitvah republiške inšpekcije za javno upravo, da ni opravila svojih dolžnosti v okviru dodeljenih javnih pooblastil in da so vsi postopki v zvezi z našim Borom nični in po dveh letih vrnjeni na začetek, se je ta podpora še povišala na današnjih 59 odstotkov," Nekrep navaja v odprtem pismu.

Nekrep poudarja, da bodo vztrajali "dokler se ne zgodi nekaj od naštetega: 1. vrnili nam bodo Bora, 2. pregledno in pošteno bodo izpeljali obravnavo grozljive zdravniške malomarnosti in nedopustnih napak, 3. še mi bomo mrtvi. Najbolj neverjetna je druga možnost, najenostavnejša za nas in zbornico tretja".


Ob tem Nekrep piše, da imajo zdravniki seveda lahko zbornico, kot si jo želijo in zanjo glasujejo, a državljani potrebujejo "pošteno in neodvisno presojo zdravniških napak. Brez korupcije, zlorab javnih pooblastil". Zato zahtevajo, da "Slovenija takšno presojo nemudoma zagotovi, obenem pa sproži postopke za takojšnje varstvo javnega interesa".

Tako zavrača besede Živčec Kalanove, da je primer Nekrep podedovala in nanj ni imela vpliva. Kot poudarjata Nekrepova, so zbornici poslali prijavo 12. maja 2008, medtem ko je Živčec Kalanova postala predsednica 22. maja 2008.

V javnem pismu družina Nekrep med drugim tudi izpostavlja, da so upravni inšpektorji predsednici zbornice naložili, da v primeru odločanja o vlogi, ki jo je decembra 2008 vložil odvetnik Andrej Pitako, izvede ustrezne postopke za pravilno in zakonito odločitev in o tem izda konkreten upravni akt.