profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Brezigarjeva: Očitno smo izgubili najboljšega predsedniškega kandidata

Deli na:
Brezigarjeva: Očitno smo izgubili najboljšega predsedniškega kandidata

Foto: Bobo

Žal smo očitno v prvi rudni izgubili najboljšega kandidata, je v izjavi po zaprtju volišč in objavi rezultatov vzporednih volitev dejala Barbara Brezigar, ki je pred predsedniškimi volitvami podprla Milana Zvera. Če bodo ti podatki obveljali, jim je v štabu iskreno žal, da Zveru ni uspelo.

Brezigarjeva je sicer ocenila, da je bila kampanja zelo dobra in da se je Zver odlično predstavil ljudem. Da mu ni uspelo, pa obžaluje predvsem zato, ker je Zver "iskreno želel dobro svoji državi in pomagati pri izvajanju ukrepov, ki bodo to državo potegnili iz vsega hudega, kar se sedaj dogaja".

Na rezultat bi po njenem mnenju moralo vplivati to, da je bil Zver kandidat, ki je želel delati za svojo domovino. "A če ti rezultati držijo, je očitno veliko bolj sprejemljivo, da govoriš ljudem všečno," je menila Brezigarjeva.

Na vprašanje, koga bodo podprli v drugem krogu, pa je odvrnila, da je treba počakati na rezultate. Ko pa je govora o tem, kdo je najbolj primeren kandidat za predsednika republike, je to po njenih besedah tisti, ki želi delati v interesu države, v interesu vseh ljudi v Sloveniji in ki želi sodelovati pri odpravljanju vseh ovir, ki preprečujejo, da bi izšli iz krize.

Zver za zdaj rezultatov vzporednih volitev še ni komentiral.

Po izidih vzporednih volitev, ki sta jih objavili RTVS in POP TV, je največ glasov dobil kandidat SD Borut Pahor, in sicer 41,9 odstotka. V drugi krog volitev se je s 37,2 odstotka glasov uvrstil aktualni predsednik Danilo Türk. Za kandidata SDS in NSi Milana Zvera pa je glasovalo 20,9 odstotka volivcev.