oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Branko Čakarmiš odhaja z vrha Pop TV: češki lastniki nezadovoljni z vodstvom, televizija ne prinaša dovolj dobička

Deli na:
Branko Čakarmiš odhaja z vrha Pop TV: češki lastniki nezadovoljni z vodstvom, televizija ne prinaša dovolj dobička

Branko Čakarmiš - Foto: POP TV

Po naših informacijah konec letošnjega leta direktor Pro Plusa Branko Čakarmiš zapušča medijski koncern CME, posledično pa zapušča tudi mesto generalnega direktorja na POP TV. Češki lastniki so že nekaj časa nezadovoljni z vodstvom Pro Plus, saj televizija ne prinaša pričakovanih finančnih dobičkov, kot se je to dogajalo minula leta, eden od razlog pa je tudi optimizacija poslovanja in združitev dveh CME televizij: hrvaške RTL in slovenske POP TV.

Lani januarja je dolgoletnega direktorja POP TV Pavla Vrabca zamenjal takratni programski direktor televizije Čakarmiš, ki je čez pol leta postal tudi regijski direktor CME Adria. Vrabec je še vedno na POP TV, kjer opravlja funkcijo predsednika slovenskih poslovnih operacij. Kaj točno naj bi to pomenilo, nihče ne ve, tamkajšni novinarji pravijo, da ga vidijo parkrat na leto, če sploh.

Morda pa je nezadovoljstvo vodstva CME s Čakarmiševim direktorovanjem razlog, da karizmatičnega žiranta to jesen, ko se začne predvajanje slovenske verzije Amerika ima talent ne bomo več gledali na malih ekranih.

Branka Čakarmiša je v začetku letošnjega leta na mestu regijskega direktorja CME Adria nadomestila Styliani Litou, ki je prevzela vodstvo hrvaške komercialne televizije RTL in tudi POP TV. Preden je Grkinja Litou prišla na vodilno mesto v CME je bila ena od direktoric produkcijske skupine Anntena Group (ti so bili nekaj let tudi lastniki Planet TV). Lastniki CME Media Enterprises se že od nakupa hrvaškega RTL trudijo, da bi optimizirali stroške obeh televizij, ena od rešitev je tudi skupna uprava ter finance, zato naj bi se celotno vodstvo komercialke selilo v Zagreb. Posledično se bo tja selilo tudi veliko produkcijskega dela, kar nekaj televizijskih oddaj kot je recimo Masterchef se bo po novem snemalo v zagrebških studijih.

Pred mesecem dni je Branko Čakarmiš, ki drugače nastopa tudi kot žirant resničnostne oddaje Slovenija ima talent, na veliko razočaranje slovenskih gledalcev zapustil to prestižno funkcijo. Na stolu žiranta ga je zamenjal plesalec Andrej Škufca. Morda pa je nezadovoljstvo vodstva CME s Čakarmiševim direktorovanjem razlog, da karizmatičnega žiranta to jesen, ko se začne predvajanje slovenske verzije Amerika ima talent ne bomo več gledali na malih ekranih.