kozorog Dobra karma

12 astroloških znakov in rastline, ki jim ...

natalija-zubačjova, irina Svet24.si

FOTO: Mačeha mučila 7-letno pastorko. Ne zna ...

janez jansa bobo Reporter.si

Janševa vojna s tiskanimi mediji: kihanje v ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lara Kadis (1) Njena.si

Leta 2018 je navdušila na Emi, potem pa izginila

Slovenija

Br. Miran Špelič, profesor patrologije: V tem miru lahko najdemo tudi več tišine, da se sliši Božji glas

Deli na:
Br. Miran Špelič, profesor patrologije:  V tem miru lahko najdemo tudi več tišine, da se sliši Božji glas

br. Miran Špelič, profesor patrologije - Foto: p. Andraž Arko

Ko naš sogovornik profesor patrologije in bežigrajski gvardijan v kapeli sam konča mašo, skuša s sklepnim blagoslovom zaobjeti vso župnijo in vse znance. Kot da bi jih imel vse okrog sebe, nam je dejal. Mnogi ga slišijo že zjutraj, ko sodeluje pri televizijskem prenosu svete maše, ki jo v kapeli Doma sv. Marte daruje papež Frančišek.

Kapucin br. Miran Špelič nam je razkril, kako se s farani srečuje tudi na spletu in kako se počutijo verniki v teh časih, ker ne morejo k maši. Marsikdo zahrepeni po globljem doživetju maše, ki gre preko tradicionalnega.

Mar so škofje prvih stoletij vernikom prepovedovali obhajanje svetih maš, smo ga izzvali. Zakaj je prepričan, da ni mogoče primerjati življenja Cerkve v prvih stoletjih in danes in so zanj vsaka taka razmišljanja poskus manipuliranja?

Pojasnil nam je, zakaj v teh razmerah priložnost za opolnomočenje splošnega krščanskega poklica in zakaj zna včasih Bog za svoje glasnike privzeti tudi ateiste. Ko ne more do bolnika duhovnik, mu lahko nameni tolažilno besedo zdravnik, medicinska sestra; mu prižge televizijski ekran, s katerega lahko spremlja mašo iz Vatikana in časti Najsvetejše s papeževega oltarja.

Bralkam in bralcem Reporterja br. Miran Špelič želi, da bi s pomočjo drugačni praznikov, kot smo jih vajeni, drugačni, globlje vstopili v velikonočno skrivnost. Ker se bo zmanjšalo tisto, kar je vezano zgolj na tradicijo, bomo lahko bolj poglobili osebno vero; imeli bomo priložnost, da bogoslužna besedila, ki sicer kar švignejo mimo nas, v miru pozorno preberemo in vstopimo vanje.

VEČ V TISKANI IZDAJI IN TRAFIKI24

Foto: Reporter - št. 14, 2020

loading...
Loading...