cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Temni madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Boštjan M. Turk: Skrunjenje javne morale pred referendumom

Deli na:

Stališča Geza Erniše do družinskega zakonika so torej v nasprotju z vero Evangeličanske cerkve in z javno moralo.

Tranzicijska levica je vse upe na prevaro vedno vlagala v zadnje tri dni volilne kampanje. Pri tisti, ki zadeva odločanje državljanov glede družinskega zakonika, je to še toliko bolj izstopajoče. Najprej se je sprožila Mateja Kožuh Novak in se  s pozivom polnim sovražnega govora obrnila na duhovnike, češ, naj glasujejo za družinski zakonik tisti, saj jim je homoseksualnost tako rekoč brez izjeme blizu. Nekdanje poslanka reform-komunistov je gotovo pravi človek za izrekanje moralnih sodb.

Predstavlja namreč edinstven primer človeka, ki se je bil zmožen zaradi partije odreči posmrtni identiteti svojega očeta. Ludvika Kožuha so namreč komunistični gverilci ubili po obračunu z domobransko posadko na Turjaku, četudi je bil zdravnik in četudi je bil kot civilist tja zgolj poklican. Mateja Kožuh Novak je takoj ob osamosvojitvi kot poslanka Državnega zbora odklonila, da bi bilo očetovo ime napisano na spominski plošči, postavljeni v ta namen.

Ob njej se je sprožil tudi Geza Erniša, človek, ki je širši javnosti znan predvsem kot bližnji znanec Milana Kučana in njegove falange. Če se je Zveza borcev opredelila za družinski zakonik, je to logična poteza. Revolucionarno nasilje je potrebno negovati in ga prilagajati sodobnemu času. Kot v obdobju 1941 – 1945 in potem 1945 – 1990 je narod v celoti postavljen v vlogo talca.

Nelogično pa je, da to opravlja evangeličanska verska skupnost. Najprej bode v oči, da gre za skupnost krščanske veroizpovedi, ki je prav v vsem enaka katoliški oz. pravoslavni skupnosti. Bog je eden in družina je ista: skrb zanjo pa nedeljiva, kamor koli se že ozre bitje, ustvarjeno po božji podobi. Evangeličani še posebej častijo Biblijo: ta v pismih apostola Pavla zelo jasno opozarja na dejstvo, da je družina zveza med moškim in žensko ter da je najbolj zavrženo dejanje prav homoseksualnost. Pavel namreč v poglavju, ki nosi naslov Krivda človeštva, pravi:

 »Zato jih je Bog prepustil poželenjem njihovih src,v nečistost, tako da so sami skrunili svoja telesa. 25 Božjo resnico so zamenjali z lažjo. Častili in  oboževali so stvarstvo namesto Stvarnika, ki je slavljen na veke, amen. 26 Zaradi tega jih je Bog prepustil sramotnim strastem. Njihove ženske so namreč zamenjale naravno občevanje s protinaravnim, 27 podobno so tudi moški opustili naravno občevanje z žensko in se v svojem poželenju vneli drug do drugega. Moški so počenjali nespodobnosti z moškimi in tako sami na sebi prejemali povračilo, ustrezno svoji zablodi. 28 In ker se jim ni zdelo vredno, da bi živeli skladno s svojim spoznanjem Boga, jih je Bog prepustil njihovemu umu, ki ni prestal preizkušnje, tako da počenjajo, kar se ne spodobi. 29 Polni so vsakršne krivičnosti, zlobnosti, lakomnosti, hudobije. Zvrhani so nevoščljivosti, ubijanja, prepirljivosti, zvijačnosti,zlohotnosti. Hujskači so, 30 obrekljivci, Bogu sovražni, objestneži, domišljavci, bahači, iznajdljivi v hudobiji, neposlušni staršem, 31 brez pameti,brez zvestobe, brez srca, brez usmiljenja. 32Čeprav poznajo Božji zakon, po katerem so tisti, ki delajo takšne stvari, vredni smrti, jih ne samo počenjajo, temveč tistim, ki jih delajo, celo pritrjujejo« (Pismo Rimljanom, 8, 33)

Stališča Geza Erniše do družinskega zakonika so torej v nasprotju z vero Evangeličanske cerkve in z javno moralo. Niso pa v nasprotju s Kučanovim naukom, če se ta razodeva preko uničevanja narodne substance, zatajevanja po krivem ubitih staršev in drugih »čednosti«, ki jih po zaslugi nekdanje Zveze komunistov domovina izkuša že sedmo desetletje.

Dejanje Geze Erniša je tako ena sama demagogija, še več: z njegovega stališča pomeni bogoskrunstvo. Ampak tega je bilo že toliko, da smo v letih dobesedno otopeli. Nas bo nedelja zdramila?