benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bosta Dobovšek in Bratuškova lahko ustanovila novo poslansko skupino

Deli na:
Bosta Dobovšek in Bratuškova lahko ustanovila novo poslansko skupino

Foto: Bobo

Kolegij predsednika DZ bo na današnji seji razpravljal tudi o pobudi za ustanovitev poslanske skupine nepovezanih poslancev, ki jo želijo oblikovati Bojan Dobovšek, Alenka Bratušek in Mirjam Bon Klanjšček. Zaradi članstva poslank v stranki ZaAB, katere poslanska skupina je razpadla, pa težava tiči v vprašanju izpolnjevanja določil poslovnika DZ.

Odločitev, ali bodo omenjeni poslanci lahko ustanovili poslansko skupino, je v rokah predsednika DZ Milana Brgleza, ki pridobiva tudi pravna mnenja. Več bo predvidoma znano po današnjem kolegiju, na katerem naj bi Dobovšek tudi predstavil okoliščine ustanavljanja poslanske skupine.

Brglez se je v četrtek na neformalnem srečanju sestal z vodji poslanskih skupin. Ustanovitvi nove poslanske skupine večina - vsaj politično - naj ne bi nasprotovala. Previdni naj bi bili v SMC, v ZL imajo pomisleke, a ustanovitvi tudi ne bodo nasprotovali. V poslanskih skupinah, ki v DZ s tem mandatom niso novinke, pomnijo namreč pestro poslovniško prakso v zgodovini DZ.

Pomembno je lahko tudi to, da sta Bratuškova in Bon Klanjščkova postali nepovezani poslanki po razpadu poslanske skupine ZaAB, do katerega je prišlo zaradi izstopa poslanca Janija Möderndorferja iz poslanske skupine.

Möderndorfer za zdaj ostaja nepovezani poslanec. Še pred njegovim izstopom iz poslanske skupine ZaAB, na katere listi je bil izvoljen, so se konec tedna sicer okrepile špekulacije, da se utegne pridružiti poslancem SMC. A so v tej poslanski skupini v četrtek pojasnili, da za zdaj ostajajo skupina 35 poslancev, katere vodilo sta enotnost in izpolnjevanje volilnih zavez v smeri nove politike.