kerc 3 Odkrito.si

Življenje slovenskega igralca daleč od oči ...

pizama1 Svet24.si

Boštjan Gorenc - Pižama o svojem hujšanju

molk Svet24.si

Tedenski horoskop: Dialoga ni in ga žal še ne bo...

bitenc Svet24.si

Umrl je legendarni igralec Demeter Bitenc

liam payne Najstnica.si

Liam Payne tokrat prestavlja latino sodelovanje

Barbara Imperl Njena.si

Barbara s Kmetije: Sedaj počne to!

erika fabjan Njena.si

Konec ljubezni za slovensko športnico

Slovenija

Boris Popovič in Angelca Likovič sta zbrala podpise za predsedniško kandidaturo

Deli na:
Boris Popovič in Angelca Likovič sta zbrala podpise za predsedniško kandidaturo

Foto: Primož Lavre

Potrebnih 3000 podpisov podpore za predsedniško kandidaturo sta zbrala tako koprski župan Boris Popovič kot kandidatka stranke Glas za otroke in družine Angelca Likovič.

Stranka Glas za otroke in družine je zbrala preko 3000 podpisov podpore kandidaturi Angelce Likovič na oktobrskih predsedniških volitvah.

Koprski župan Boris Popovič je zbral potrebne podpise državljanov za predsedniško kandidaturo, ki jo bo na Državno volilno komisijo vložil predvidoma v ponedeljek ob 12. uri, so za STA pojasnili v njegovem volilnem štabu.

Popovič se v predsedniško tekmo podaja s podporo stranke Slovenija za vedno, ob tem pa je moral zbrati še 3000 podpisov podpore.

V nedavni predstavitvi svoje kandidature je med drugim izpostavil, da bi želel kot predsednik vplivati na to, da bi se spremenile stvari na področjih, kjer je to nujno, denimo na področju zdravstva.

Kot je namreč pojasnil Popovič, v primeru izvolitve ne bo figura.

Kandidatka je tudi Likovičeva

Stranka Glas za otroke in družine je zbrala preko 3000 podpisov podpore kandidaturi Angelce Likovič na oktobrskih predsedniških volitvah. Državni volilni komisiji bo Likovičeva kandidaturo vložila predvidoma v ponedeljek, je sporočil predsednik stranke Aleš Primc.

Likovičeva je ob nedavni napovedi kandidature napovedala, da bi bila njena prva naloga, če bo izvoljena za predsednico, "osvoboditev" velenjskih dečkov, kar da bi dosegla z neprestanim ponavljanjem svojega jasnega stališča o tem primeru, s čimer bi prisilila pristojne k takšni odločitvi.

Zdaj upokojena 73-letna Likovičeva je spomnila, da je bila 18 let ravnateljica ene od ljubljanskih osnovnih šol. Kot je dejala, se je že kot ravnateljica borila za pravice otrok, staršev in starih staršev, s tem pa namerava nadaljevati tudi kot predsednica republike. Dodala je, da je vodenje svojega volilnega štaba zaupala predsedniku stranke Alešu Primcu.

Likovičeva je poleg kamniškega župana Marjana Šarca in koprskega župana Borisa Popoviča že tretja kandidatka zunajparlamentarne stranke, ki ji je uspelo zbrati dovolj podpisov za kandidaturo. Kot neodvisni kandidat, a s podporo SD je kandidaturo že vložil tudi aktualni predsednik Borut Pahor, od parlamentarnih strank pa bo SMC kandidirala z ministrico za izobraževanje Majo Makovec Brenčič, NSi s predsednico stranke Ljudmilo Novak, SDS pa z evropsko poslanko Romano Tomc.