kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bodo svetniki RTVS dali soglasje k razrešitvi Urbanije?

Deli na:
Bodo svetniki RTVS dali soglasje k razrešitvi Urbanije?

Uroš Urbanija - Foto: Primož Lavre/M24.si

Svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) se bo danes sestal na izredni seji, na kateri si želijo slišati načrte in prioritete nove uprave RTVS za leto 2024. Svetniki bodo odločali tudi o soglasju k razrešitvi v. d. direktorja Televizije Slovenija Uroša Urbanije.

Z izvolitvijo delavskega direktorja se je 16. avgusta s polnimi pooblastili konstituirala nova štiričlanska uprava RTVS. Sestavljajo jo predsednik uprave Zvezdan Martić, člana uprave Simon Kardum in Andrej Trček ter delavski direktor, tudi član uprave, Franci Pavšer.

Svetniki so upravo zato povabili, da jim predstavi "zatečeno stanje stvari" in svoje prioritetne kratkoročne načrte in aktivnosti, izhaja iz obrazložitve sklica seje. V svojem prvem sporočilu zaposlenim je uprava sicer zapisala, da "je situacija resna, vendar bomo naredili vse, da vzpostavimo normalno, profesionalno, strpno in povezovalno delovno okolje". Zaposlene je nova uprava že obvestila tudi o umiku 38 opozoril pred odpovedjo delovnega razmerja in sindikate povabila na pogajanja o njihovih stavkovnih zahtevah.

Obenem bo svet RTVS danes obravnaval tudi predlog za soglasje k razrešitvi vršilca dolžnosti direktorja Televizije Slovenija Uroša Urbanije, ki mu ga je vodstvo zavoda posredovalo na dan konstituiranja uprave. Vodstvo je zaprosilo, da svet o soglasju odloči v petnajstih dneh.Urbanija je tedaj sporočil, da je Martić sprožil "postopek izredne odpovedi v. d. direktorja televizije", kot razlog pa navedel, da je dolgoletni pomočnici za finance marca 2023 dal nekaj pooblastil.

Nova uprava je sicer v petek že objavila razpise za mesta direktorjev televizije, radia in digitalnih vsebin. Kandidati pa imajo čas za prijavo do 8. septembra.

Direktorjema radia in televizije je mandat prenehal z uveljavitvijo novele zakona o RTVS, ki je predvidela spremenjen način upravljanja zavoda. Novela je na novo predvidela tudi imenovanje direktorja digitalnih vsebin.