386253406_17923812026784758_2766310914979407498_n Svet24.si

V Postojni pogrešano osebo našli mrtvo

Sinji lebduh Svet24.si

V Sloveniji opazili zelo redko vrsto ptice

Irena Šinko Necenzurirano

Zadnji razpis ministrice Šinko: za svetovalca ...

cerkev Reporter.si

Duhovnik naj bi se zaljubil v zdravnico: zaradi ...

matevz vidovsek olimpija Ekipa24.si

Brez zadržkov: Vratar Olimpije o slabi prodaji ...

tamara2 Njena.si

Kmetija: Za prijavo v šov je vedel le njen ...

ante simundza maribor Ekipa24.si

Ante Šimundža bo debitiral na tekmi z Muro, o ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zagovor: Martičeva uprava od Jadranke Rebernik zahteva odgovore

Deli na:
Zagovor: Martičeva uprava od Jadranke Rebernik zahteva odgovore

Jadranka Rebernik - Foto: Bobo

Uprava Radiotelevizije Slovenija (RTVS) z zaskrbljenostjo spremlja razmere v informativnem programu Televizije (TV) Slovenija. V. d. direktorja TV Slovenija je zadolžila, da pozove odgovorno urednico informativnega programa k pripravi poročila o aktivnostih, so odgovorili v odzivu na poziv sveta delavcev RTVS k pripravi analize stanja.

Svet delavcev RTVS je namreč v sredo obravnaval razmere v informativnem programu TVS. Člani aktiva novinarjev so poudarili, da je stanje nevzdržno, kot največje težave pa izpostavili kadrovsko podhranjenost, slabo organizacijo in nekompetentno vodenje. Upravo in vodstvo TV Slovenija je svet delavcev pozval, da opravi analizo stanja in preveri način organizacije dela v informativnem programu TVS. Preverijo naj odobritve dolgotrajne odsotnosti urednikov v času kadrovske stiske, nesmotrno in diskriminatorno razporejanje ter obseg dela.

Člani sveta delavcev so upravo pozvali, naj razišče in odgovori, ali informativni program 1. programa TVS še deluje tako, da lahko opravlja svoje zakonske in statutarne dolžnosti, ter ali odgovorna urednica programa Jadranka Rebernik opravlja zakonske in statutarne naloge. Upravo so pozvali tudi, da v čim krajšem času pripravi sanacijski program, je v sporočilu za javnost zapisal predsednik sveta delavcev Robert Pajek.Kot so za STA pojasnili na RTVS, uprava zavoda z zaskrbljenostjo spremlja razmere v informativnem programu TV Slovenija in se zaveda, da so problemi pereči, zato so o prvih, najnujnejših ukrepih že stekli pogovori z v. d. direktorja TV Slovenija Andražem Poeschlom.

Uprava si po njihovih navedbah prizadeva, da se v informativnemu programu TV Slovenija zagotovijo temelji za izvajanje visokih profesionalnih standardov ter zakonskih in statutarnih dolžnosti, zato je Poeschla tudi zadolžila, da pozove odgovorno urednico informativnega programa k pripravi poročila o aktivnostih, ki jih izvaja v luči zagotavljanja teh standardov. "Na osnovi pregleda poročila in dejstev bo uprava ustrezno ukrepala," so napovedali.