mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bodo poslanke SDS spet norele? Poglejte novo tetovažo Urške Klakočar Zupančič (FOTO)

Deli na:
Bodo poslanke SDS spet norele? Poglejte novo tetovažo Urške Klakočar Zupančič (FOTO)

Tetovaža rdečega čevlja na gležnju Urške Klakočar Zupančič. - Foto: Primož Lavre

»Afera« rdeči čevlji je bila ena prvih odmevnih zgodb, v katerih se je v prvem letu dni vodenja državnega zbora znašla predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. Opozicija in del javnosti sta se maja lani zgražala zaradi vpadljivih rdečih čevljev, ki jih je nosila na svojih prvih uradnih funkcijah, Klakočar Zupančičeva pa si je za spomin (in morda malo tudi za provokacijo) omislila tetovažo rdečega salonarja.

Spomnimo: novoizvoljena predsednica DZ je na prvi seji novega sklica parlamenta nosila rdeče čevlje, kar je šlo nekaterim zelo v nos. Na družbenih omrežjih se je razvila debata, ki jo je skušala opozicija, predvsem stranka SDS, politizirati.

Klakočar Zupančičevi so v bran stopile nekatere koalicijske poslanke in same prišle v DZ v rdečih čevljih; to so v opoziciji razumeli kot izzivanje in poslanke SDS na čelu z Jelko Godec so na družbenih omrežjih objavljale fotografije svojih čevljev po »predpisih« – takšne, kakršne naj bi bilo politikom dovoljeno nositi.

Medije je debata o barvi čevljev, imidžu politikov in seksizmu zaposlovala kak teden ali dva, nato je bila »afera« pozabljena. Je pa ni hotela pozabiti Klakočar Zupančičeva, ki si je v spomin nanjo na nogo vtetovirala rdeč salonar. Ni prva njena tetovaža, lani je denimo portalu Metropolitan dejala, da jih ima pet ter dodala: »In ne, niste še videli vseh.«

Dodatno na epizodo s čevljem spominja skulptura rdečega salonarja, ki jo ima predsednica DZ že nekaj časa razstavljeno v svoji pisarni. Ob letošnjem intervjuju za Reporter si je celo pomeljivo obula razvpite salonarje in pozirala ob skulpturi.