peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 25. marca

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

kraljica elizabeta, velika britanija, združeno kraljestvo, zastava Svet24.si

Kaj se bo zgodilo, ko bo umrla britanska kraljica ...

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

Slovenija

Bo vlada danes priznala Guaidoja, ali pa se bo ustrašila groženj Kordiša in Levice?

Deli na:
Bo vlada danes priznala Guaidoja, ali pa se bo ustrašila groženj Kordiša in Levice?

Foto: DZ/Matija Sušnik - Miha Kordiš

Vlada bo danes odločala o ratifikaciji protokola o vstopu Makedonije v Nato. Odločitve o priznanju Juana Guaidoja za začasnega predsednika Venezuele pa na dnevnem redu ni, a ni izključeno, da bi do razprave le prišlo, tudi glede na pričakovanja zunanjega ministra Mira Cerarja, da bo vlada sledila večini članic EU in odločitev sprejela čim prej.

Zunanji minister in vodja koalicijske SMC Cerar je predlagal, naj Slovenija Guaidoja prizna za začasnega predsednika Venezuele z namenom, da razpiše predčasne predsedniške volitve.

Vprašanja dogodkov v Venezueli sicer ni na uradnem dnevnem redu današnje seje vlade, vendar pa razširitev ni izključena. Pričakovati je, da bodo koalicijski partnerji o tem spregovorili tudi še pred sejo.

Je pa glede tega vprašanja je pričakovati pestro razpravo, saj se SD in DeSUS zavzemata za to, da bi o tem morali prej razpravljati v DZ. V SAB se za zdaj še niso izrekli, v SMC pa stojijo za svojim predsednikom Cerarjem.So pa zato v Levici odločno proti priznanju Guaidoja in kot je v sredo napovedal poslanec Miha Kordiš, bi to lahko imelo tudi "problematične posledice za sodelovanje Levice s koalicijo". Priznanje Guaidoja sicer podpirajo v SDS in NSi.

Bo pa vlada že danes odločala o predlogu zakona, s katerim bi Slovenija ratificirala v sredo podpisan protokol o pristopu Makedonije k zvezi Nato, ki so ga v sredo predstavniki zaveznic podpisali z makedonskim zunanjim ministrom Nikolo Dimitrovom. Slovenija je to pozdravila kot ključni korak za krepitev stabilnosti v strateško pomembni regiji Zahodnega Balkana.

Ministri bodo obravnavali tudi predlog uredbe glede neupravičenega geografskega blokiranja in drugih oblik diskriminacije na notranjem trgu. Z uredbo se odpravljajo težave nekaterih potrošnikov pri nakupu blaga in storitev iz druge države članice zaradi državljanstva, kraja stalnega prebivališča oz. sedeža podjetja. Na dnevnem redu seje je tudi predlog sprememb uredbe o namenitvi dela dohodnine za donacije, ki bo določila novo dinamiko izplačevanja donacij iz namenitve dela dohodnine.

Loading...