osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

jennifer lopez Svet24.si

Pri 49 je pokazala svoje nikoli bolj izklesano ...

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

taksi ljubljana Svet24.si

Poklical taksista in izkoristil njegovo ...

76D02321-A027-4E57-AED0-504B9FF1A92F Svet24.si

Ines Erbus: »To je moja droga«

ema lpd Njena.si

Prizadeta Ema v solzah razkrila svojo zgodbo

viljem julijan Njena.si

Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina

Slovenija

Bo vlada danes priznala Guaidoja, ali pa se bo ustrašila groženj Kordiša in Levice?

Deli na:
Bo vlada danes priznala Guaidoja, ali pa se bo ustrašila groženj Kordiša in Levice?

Foto: DZ/Matija Sušnik - Miha Kordiš

Vlada bo danes odločala o ratifikaciji protokola o vstopu Makedonije v Nato. Odločitve o priznanju Juana Guaidoja za začasnega predsednika Venezuele pa na dnevnem redu ni, a ni izključeno, da bi do razprave le prišlo, tudi glede na pričakovanja zunanjega ministra Mira Cerarja, da bo vlada sledila večini članic EU in odločitev sprejela čim prej.

Zunanji minister in vodja koalicijske SMC Cerar je predlagal, naj Slovenija Guaidoja prizna za začasnega predsednika Venezuele z namenom, da razpiše predčasne predsedniške volitve.

Vprašanja dogodkov v Venezueli sicer ni na uradnem dnevnem redu današnje seje vlade, vendar pa razširitev ni izključena. Pričakovati je, da bodo koalicijski partnerji o tem spregovorili tudi še pred sejo.

Je pa glede tega vprašanja je pričakovati pestro razpravo, saj se SD in DeSUS zavzemata za to, da bi o tem morali prej razpravljati v DZ. V SAB se za zdaj še niso izrekli, v SMC pa stojijo za svojim predsednikom Cerarjem.So pa zato v Levici odločno proti priznanju Guaidoja in kot je v sredo napovedal poslanec Miha Kordiš, bi to lahko imelo tudi "problematične posledice za sodelovanje Levice s koalicijo". Priznanje Guaidoja sicer podpirajo v SDS in NSi.

Bo pa vlada že danes odločala o predlogu zakona, s katerim bi Slovenija ratificirala v sredo podpisan protokol o pristopu Makedonije k zvezi Nato, ki so ga v sredo predstavniki zaveznic podpisali z makedonskim zunanjim ministrom Nikolo Dimitrovom. Slovenija je to pozdravila kot ključni korak za krepitev stabilnosti v strateško pomembni regiji Zahodnega Balkana.

Ministri bodo obravnavali tudi predlog uredbe glede neupravičenega geografskega blokiranja in drugih oblik diskriminacije na notranjem trgu. Z uredbo se odpravljajo težave nekaterih potrošnikov pri nakupu blaga in storitev iz druge države članice zaradi državljanstva, kraja stalnega prebivališča oz. sedeža podjetja. Na dnevnem redu seje je tudi predlog sprememb uredbe o namenitvi dela dohodnine za donacije, ki bo določila novo dinamiko izplačevanja donacij iz namenitve dela dohodnine.

Loading...