Dlakavi jezik Svet24.si

Moškemu je na jeziku vzklil zelen 'kožuh'

profimedia-0867279129 Svet24.si

Kadirov naj bi 2 od svojih 12 otrok zaplodil ...

DRU20150503BOBO152 Necenzurirano

Nova napaka sodišča: obsojeni bankirji so se ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

PodZvezdami_MajaKeuc_15_06_24_FotoAnaRojcPhoto-42 Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

Slovenija

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi Vilo Arboretum ob golf igrišču (FOTO)

Deli na:
Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi Vilo Arboretum ob golf igrišču (FOTO)

Joc Pečečnik ob golfskem igrišču Arboretum pri Kamniku gradi enostanovanjsko Vilo Arboretum. - Foto: Primož Lavre

Poslovnež Joc Pečečnik je pred dvema letoma napovedal, da bo njegovo podjetje Elektronček ob golfskem igrišču Arboretum pri Kamniku zgradilo raziskovalni center, v katerem bodo potekale meritve in raziskave za pridobivanje vodika s pomočjo sonca. A danes Pečečnik na zemljišču, kjer naj bi stal raziskovalni center, gradi zgolj enostanovanjsko Vilo Arboretum.

Gre za dobrih 15 tisoč kvadratnih metrov veliko zazidljivo zemljišče, ki ga je občina Kamnik pred 15 leti po 140 evrov za kvadratni meter prodala Pečečnikovi firmi Livia (skupaj je bila cena tako 2,2 milijona evra). Lastnik je potem postal njegov Elektronček, pred nekaj leti pa je parceli kupilo podjetje Stratus Group nepremičnine podjetnika Tihomirja Krstića (ustanovitelj in solastnik Optike Clarus) – menda zato, da bi pomagalo Pečečnikovemu podjetju, ki je bilo zaradi neplačila zaščitnih mask s strani države v težavah. Iz teh se je očitno izvleklo, saj je lahko začel z gradnjo objekta, kot investitor pa je na tabli ob gradbišču naveden samo Elektronček.

»Podjetje Elektronček bo na tej lokaciji naredilo raziskovani center, ki bo sestavljen iz vsaj dveh stanovanjskih enot znotraj objekta. V okviru objekta bodo dodatni turistične zmogljivosti – prostor z bazenom, spa, fitnesi in laboratorijski objekt. Tam bodo potekale meritve in raziskave za pridobivanje vodika s pomočjo sonca in testiranje elektrarn na vodik za potrebe stanovanjskih, garažnih in poslovnih namenov,« je Pečečnik avgusta 2022 razlagal Reporterju. Kako torej pojasnjuje dejstvo, da se danes na lokaciji gradi zgolj enostanovanjska stavba, katere ime Vila Arboretum ne kaže, da naj bi se v njej opravljale raziskovalne dejavnosti?

Pečečnika smo vprašali, ali bo Vila Arboretum njegovo zasebno domovanje ali pa jo bo po izgradnji ponudil trgu. Zanimalo nas je tudi, ali se je odpovedal gradnji raziskovalnega centra ob golskem igrišču Arboretum in raziskavam vodika nasploh.

V odgovoru je bil Pečečnik bolj redkobeseden. »Projekt v Volčjem Potoku ohranja prvotni namen in ga bomo počasi zgradili. Ime objekta je pravilno in v njem bo več dejavnosti, vsekakor pa bo glavni testni center za uporabo vodika v zgradbah,« nam je odpisal. Kako bo lahko enostanovanjska vila tudi raziskovalni center, v katerem bi potekalo več dejavnosti, ve za zdaj le Pečečnik.

Foto: Primož Lavre - Pečečnik je napovedal, da bo zgradil raziskovalni center za pridobivanje vodika.