Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

Lucas Dobson Svet24.si

Lucasa so iskali več dni, družini pa so danes ...

angel Svet24.si

Za sodelovanje z angeli obstaja tudi nekaj pravil

skiro Svet24.si

Če boste s skirojem prehitri, vam lahko izrečejo...

1_Lara_Goršek_Kos Svet24.si

Lara Goršek Kos: "Ko sem ga videla, sem vedela, ...

Miro Tomassini, Vlado Kreslin Njena.si

Umrl dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

Slovenija

Občinski svetniki so županu Leljaku priprli pipico in zdaj nima denarja za potne stroške

Deli na:
Občinski svetniki so županu Leljaku priprli pipico in zdaj nima denarja za potne stroške

Foto: Primož Lavre - Županu Radencev Roman Leljak in občinska svetnica Alja Domjan.

Županu Radencev Romanu Leljaku najbolj meče polena pod noge občinska svetnica Alja Domjan, ki je na evropskih volitvah nastopila na listi SDS.

Čeprav so poslanci SDS v zadnjih letih zelo dobro sodelovali z Romanom Leljakom in hvalili njegovo raziskovanje polpretekle zgodovine, ima zdaj kot župan Radencev največ težav prav z njihovimi občinskimi svetniki.

Posebno z Aljo Domjan, ki je na evropskih volitvah sodelovala na listi SDS. Ta se je v občinskem svetu povezala celo z občinskimi svetniki iz vrst SD in skupaj z njimi napada župana Leljaka.

V 16-članski občinski svet so bili lani izvoljeni štirje svetniki Liste Romana Leljaka in po trije iz SDS in SD. Junija je občinski svet sprejel proračun, ob tem pa je večina svetnikov za potovanje župana in podžupana za vse leto 2019 namenil dnevnice do sto evrov, hotelske storitve do sto evrov, prevoze do sto evrov in druge potne izdatke do sto evrov.


Leljak je želel, da mu stroške dvignejo na 1100 evrov, vendar so ga zavrnili. »V šestmesečnem delu sem bil 14-krat v Ljubljani, 12-krat na drugih službenih poteh. Nisem si izplačal niti enega evra. Vsi vedo, da samo za eno pot do Ljubljane potrebujemo vsaj sto evrov. Ne preostane mi drugega, da objavim javno povabilo občanom s prošnjo, da me, če ima kdo kakšno pot v Ljubljano, vzame zraven,« je zapisal na facebooku.

Vendar pa občinski svetniki za vsako sejnino prejmejo 150 evrov. Na začetku mandata se je Leljak vozil s teslo, ki sta mu ga kupili slovensko in hrvaško društvo za raziskovanje polpretekle zgodovine Huda jama, a so vozilo zaradi prevelikih stroškov prodali. Zdaj se vozi z novim in precej varčnejšim avtomobilom.

Občinski svetniki so zavrnili njegovo prošnjo, da bi ga občasno vozil službeni voznik, kadar med vožnjo opravlja nujne telefonske pogovore ali kadar mu med njegovimi službenimi srečanji postrežejo z alkoholom.

Zaradi sporov s svetniki je osebno poravnal račun (šest evrov) za vodo, ki so jo porabili gasilci ob prihodu njihovih nogometašev NK Slatina iz turnirja. Tudi tridnevno službeno potovanje v Severno Makedonijo v pobrateno občino Kratovo sta si s podžupanom Miranom Jelenom plačala kar sama.

Loading...