peterka1 Svet24.si

Primož Peterka in njegovih dvanajst kitajskih ...

čas Dobra karma

Tedenski horoskop: vi boste določali svoj čas in...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 16. decembra

Reinhard Heydrich Svet24.si

Grob 'arhitekta holokavsta' odprt

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

dejan-krajnc Njena.si

Koliko je bila vredna irokeza Poskočnega Dejana?

ksenija sešel zadnje slovo Njena.si

'Ksenija hvala bogu ni več trpela, ni čutila ...

Slovenija

Občinski svetniki so županu Leljaku priprli pipico in zdaj nima denarja za potne stroške

Deli na:
Občinski svetniki so županu Leljaku priprli pipico in zdaj nima denarja za potne stroške

Županu Radencev Roman Leljak in občinska svetnica Alja Domjan. - Foto: Primož Lavre

Županu Radencev Romanu Leljaku najbolj meče polena pod noge občinska svetnica Alja Domjan, ki je na evropskih volitvah nastopila na listi SDS.

Čeprav so poslanci SDS v zadnjih letih zelo dobro sodelovali z Romanom Leljakom in hvalili njegovo raziskovanje polpretekle zgodovine, ima zdaj kot župan Radencev največ težav prav z njihovimi občinskimi svetniki.

Posebno z Aljo Domjan, ki je na evropskih volitvah sodelovala na listi SDS. Ta se je v občinskem svetu povezala celo z občinskimi svetniki iz vrst SD in skupaj z njimi napada župana Leljaka.

V 16-članski občinski svet so bili lani izvoljeni štirje svetniki Liste Romana Leljaka in po trije iz SDS in SD. Junija je občinski svet sprejel proračun, ob tem pa je večina svetnikov za potovanje župana in podžupana za vse leto 2019 namenil dnevnice do sto evrov, hotelske storitve do sto evrov, prevoze do sto evrov in druge potne izdatke do sto evrov.


Leljak je želel, da mu stroške dvignejo na 1100 evrov, vendar so ga zavrnili. »V šestmesečnem delu sem bil 14-krat v Ljubljani, 12-krat na drugih službenih poteh. Nisem si izplačal niti enega evra. Vsi vedo, da samo za eno pot do Ljubljane potrebujemo vsaj sto evrov. Ne preostane mi drugega, da objavim javno povabilo občanom s prošnjo, da me, če ima kdo kakšno pot v Ljubljano, vzame zraven,« je zapisal na facebooku.

Vendar pa občinski svetniki za vsako sejnino prejmejo 150 evrov. Na začetku mandata se je Leljak vozil s teslo, ki sta mu ga kupili slovensko in hrvaško društvo za raziskovanje polpretekle zgodovine Huda jama, a so vozilo zaradi prevelikih stroškov prodali. Zdaj se vozi z novim in precej varčnejšim avtomobilom.

Občinski svetniki so zavrnili njegovo prošnjo, da bi ga občasno vozil službeni voznik, kadar med vožnjo opravlja nujne telefonske pogovore ali kadar mu med njegovimi službenimi srečanji postrežejo z alkoholom.

Zaradi sporov s svetniki je osebno poravnal račun (šest evrov) za vodo, ki so jo porabili gasilci ob prihodu njihovih nogometašev NK Slatina iz turnirja. Tudi tridnevno službeno potovanje v Severno Makedonijo v pobrateno občino Kratovo sta si s podžupanom Miranom Jelenom plačala kar sama.

loading...
Loading...