Gina Schumacher Svet24.si

FOTO in VIDEO: »Ati, to je zate«: Gina za ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

Josip Broz Tito Svet24.si

Zgodbe zdravnikov o Titovih poslednjih dneh in ...

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

ženska, limona Dobra karma

Kako spremeniti svoje občutke na bolje? Takole …

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

Slovenija

Blaž Mrevlje o provizijah in mafiji dobaviteljev v zdravstvu

Deli na:
Blaž Mrevlje o provizijah in mafiji dobaviteljev v zdravstvu

Blaž Mrevlje - Foto: Primož Lavre

Dr. Blaž Mrevlje ni (več) vpet v okvire slovenskega javnega zdravstva, zato brez dlake na jeziku pove, kako hude anomalije se v njem dogajajo in kaj je razlog. Opozarja, da so poslanci z nedavno spremembo zakonodaje odpravili varovalko na področju potrebnega nivoja znanja zdravnikov iz tretjih držav, ki pridejo delat k nam. Večina slovenskih mlajših zdravnikov medtem v tujino ne odhaja zaradi denarja, pač pa zato, ker jim tu omejujejo razvoj na karierni poti.

Ministrstvo za zdravje je Nacionalnemu inštitutu za otroške srčne bolezni izdalo dovoljenje za opravljanje zdravstvene dejavnosti. Sklenili naj bi pogodbe s štirimi zdravniki. Kako komentirate sedanje reševanje kolapsa otroške srčne kirurgije?

To kalvarijo spremljamo že vso pomlad. Pokvarjena Milojka (Milojka Kolar Celarc) in njeni sodelavci se ves čas zaletavajo z glavo v zid. Zadeve so že od vsega začetka nepremišljene. Rešujejo jih nekompetentni ljudje. Za sedanje stanje ne krivim zdravnikov. Stvari so bile napačno zastavljene že daleč nazaj.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Mrevlje generacije starejših zdravnikov v Sloveniji obtoži, da zaradi provizij ne spuščajo nikogar na svoje vrtičke; meni, da se Klinični center spreminja v mentalno koncentracijsko taborišče; trdi, da je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc zaradi kardiologije tudi kazensko odgovorna; o NPU in SDT pravi, da sta farsični impotentni instituciji; Židanu in Erjavcu ter njunima strankama očita, da branijo zdravniško-dobaviteljsko mafijo; o Milanu Kučanu pravi, da sploh ne bi smel imeti možnosti kandidirati v demokratični državi, kaj šele izkrivljati demokracijo 28 let.

loading...
Loading...