Revija Reporter
Slovenija

Bizarno: Matej Tonin praznoval rojstni dan – tri mesece prepozno!

M. M.
1 5.612

9. nov. 2023 7:57 Osveženo: 11:14 / 09. 11. 2023

Deli na:

Matej Tonin reže torto za 40. rojstni dan

Facebook/Matej Tonin

Prvak Nove Slovenije Matej Tonin je včeraj z družino in prijatelji v Termah Snovik slavil svoj 40. rojstni dan. Z velikim zamikom – Tonin ima namreč rojstni dan 30. julija, torej je bilo praznovanje prirejeno več kot tri mesece prepozno. V Novi Sloveniji pa pravijo, da je bilo praznovanje prvotno načrtovano za avgust, a je bilo prestavljeno na november zaradi avgustovskih poplav.

So letos vsi pozabili na Toninov rojstni dan in so se mu hoteli odkupiti za spodrsljaj? Je čakal, da bodo imeli vsi, ki jih je želel povabiti na praznovanje, čas, to pa se je zgodilo šele novembra sredi delovnega tedna? Ali pa je želel z na družbenih omrežjih obeleženim slavjem malce odvrniti pozornost od drugih stvari, po katerih je v javnosti opažen v zadnjih tednih?

Govorimo seveda o aferi Dars, ki je ta teden z vrha družbe za avtoceste končno odnesla NSi-jevega Valentina Hajdinjaka, obenem pa so se razkrile tesne povezave stranke s razvpitim celjskim podjetnikom Draganovićem.

Nato so v Tarči razkrili, da je nek drug podjetnik v zameno za provizijo za NSi ponujal milijonske posle z Darsom, na vse skupaj pa se je Tonin odzval s pismom članstvu, v katerem je trdil, da se Gibanje Svoboda in SDS pripravljata na skupno koalicijo. Temu seveda ni verjel nihče in njegovo pismo je bilo deležno zgražanja in posmeha tako na levi kot na desni.

Kakorkoli že, v Snoviku so se po fotografijah sodeč lepo imeli, Toninovi otroci so za očka pripravili prisrčen nastop, sam pa je lahko poziral za kup fotografij z gosti rojstnodnevne zabave, ki ga domnevno niso spraševali, ali ga bodo v stranki zamenjali.

Po objavi članka so nas kontaktirali z Nove Slovenije. Pravijo, da je Matej Tonin želel praznovanje organizirati že poleti v avgustu, a so mu katastrofalne poplave preprečile načrte. Veseljačenje v tem času se mu je zdelo neprimerno, zato se je odločil, da ga bo prestavil na november, pravijo v NSi. V stranki so dodali še, da je bila zabava že v soboto in ne včeraj, kot smo zapisali – Tonin je sicer fotografije z dogodka objavil danes ponoči.