zda vesna_vuk_godina - foto Simen Svet24.si

Antropologinja Vesna V. Godina: Nekoč je bil ...

Maddie, Madeleine McCann Svet24.si

Novi dokazi v zvezi z izginotjem male Maddie ...

Terence Darrell Kelly Svet24.si

Avstralec priznal, da je ugrabil štiriletnico

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Alenka Husić Njena.si

Alenka Husić pokazala svojo zlato mamo

Ahonen Ekipa24.si

ŠOK v smučarskih skokih! Skakalni šampion ...

Slovenija

Besni odzivi: Mišo Molk je treba odsloviti; Mia bi morala prekiniti intervju, oditi in prepovedati objavo!

Deli na:
Besni odzivi: Mišo Molk je treba odsloviti; Mia bi morala prekiniti intervju, oditi in prepovedati objavo!

Intervju Miše Molk z igralko Mio Skrbinac buri duhove – voditeljica je namreč med v oddaji Z Mišo na TV Slovenija razkrila, da je njena sogovornica lezbijka. Skrbinčevi je bilo ob tem očitno nelagodno in videti je bilo, da o tem ni želela javno spregovoriti. Zdaj se vrstijo ogorčeni komentarji in celo pozivi po »glavi« Molkove.

»Tak poseg v intimo je povsem nedopusten, neetičen, povsem oseben in sogovornico postavlja v še slabši položaj. Naredila je napako, da se je ujela v past, voditeljico pa je treba odsloviti,« je na facebooku potezo Molkove komentiral nekdanji kulturni novinar Dela Marijan Zlobec.

»Kaj pa če je bilo vprašanje dogovorjeno? Mia bi lahko zahtevala, da ga izrežejo. Hmhm.« je bil eden od odzivi na Zlobčevo jezno reakcijo, na kar je imel novinar pripravljen odgovor.

»Ne razumete, da se tako vprašanje ne spodobi. Nikjer, kaj šele v intervjuju na nacionalni televiziji. Reakcija pokaže dovolj. Mia bi morala takoj prekiniti intervju, oditi in prepovedati objavo.«


»Kako svobodno živite svoj spol? Tudi vi ste lezbijka, to ni nobena skrivnost, to ste 'outirali'? ... Sem vas spravila v zadrego,« je v intervjuju v nekem trenutku udarila Molkova.

Skrbinčeva je bila vidno presenečena. Ja, v zadrego ste me spravili, je dala vedeti Molkovi. Nato je nadaljevala: »Nisem danes pričakovala ali bila kakorkoli pripravljena govoriti o tem ravno zaradi tega, ker nočem s tem dajati prostora za neke oznake, za stereotipe, ki jih lahko to nosi in zasenči druge stvari, ki so zdaj pomembne, to nosi etiketo. Nisem javno 'outirana 'kot lezbijka.«

Molkova je na facebooku v svojem odzivu na kritike napisala, da ji je Mia hvaležna, ker je lahko odstirala svoje strahove. Oddaja je bila sicer posneta vnaprej.