Revija Reporter
Slovenija

Berdajs obžaluje svoje »neprimerne besede«, a Škrajnerja želi preganjati zaradi nezakonitega snemanja

M. M.

30. mar. 2018 13:56 Osveženo: 13:57 / 30. 3. 2018

Deli na:

Silvo Berdajs in Albert Pavlič leta 2012.

Bobo

Sindikalist Slovenskih železnic Silvo Berdajs je Antona Škrajnerja zaradi nezakonitega snemanja in posredovanja posnetka prijavil upravi družbe.

Za posnetek se lahko upravičeno domneva, da je bil skrbno načrtovan, v pismu zaposlenim na Slovenskih železnicah piše Berdajs – Škrajnar je v elektronske sporočilu predsednikom sindikatov svetov delavcev na SŽ trdil, da je pogovor posnel po pomoti. Pogovor je bil posnet brez moje vednosti in brez moje odobritve posredovan naprej, gre pa za nezakonito dejanje, ki se preganja na podlagi prijave oškodovanca, opozarja Berdajs, ki je zadevo prijavil generalnemu direktorju in pristojnim službam Slovenskih železnic  .

Besede, ki sem jih uporabil v pogovoru, obžalujem, izrečene pa so bile v afektu, pojasnjuje svoje grožnje, da bo Škrajnarja »sf...l kot psa« in da ga bo vrgel iz službe. Za te besede sem se kolegu Škrajnarju opravičil že med pogovorom, opravičil sem se tudi po koncu najinega pogovora, piše Berdajs

Želim se opravičiti vsem zaposlenim, ki so prizadeti zaradi njegovih besed, še piše Berdajs, ki se obenem zahvaljuje vsem, ki z razumevanjem sprejemajo kontekst dialoga. Škrajnarju očita, da bi se njegova podpora sindikalistu Albertu Pavliču paralizirala delo sveta delavcev SŽ Potniškega prometa in poslabšale bi se participacijske pravice  zaposlenih v tej družbi

V ozadju zgodbe je dolgotrajni spor med Berdajsom, predsednikom sveta delavcev in generalnim sekretarjem sindikata strojevodij, ter Albertom Pavličem, ki naj bi ga svet delavcev tudi zaradi tega spora razrešil s položaja delavskega direktorja.