Revija Reporter
Slovenija

»Banditi« terorizirajo Celje: mladoletnik z balkona grozil, da bo posilil dekle

Biserka Karneža
4 3.446

14. mar. 2021 20:00

Deli na:

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Kljub poostrenemu policijskemu nadzoru, obveščanju stanovalcev in poročanju medijev se v Celju nadaljuje zbiranje dveh skupin mladoletnikov, ki kršijo javni red in mir in z vandalizmom na območju Dečkovega naselja in Nove vasi vznemirjajo stanovalce.

Ravno v dneh, ko so si na policiji že obetali umiritev, je znova prišlo do vandalizma v skupnih prostorih enega od stanovanjskih blokov. Ko so stanovalci zjutraj začeli zbirati informacije, zakaj ne delujeta internet niti televizija, so lahko izvedeli, da je nastal nenaden izpada omrežja okoli dveh ponoči. Takrat je nekdo v pritličju bloka nasilno snel ključavnice iz električnih omaric, odklopil kabelsko omarico in zvil vratca poštnih nabiralnikov. Do kdaj se lahko stanovalci še čutijo varne?



Izvemo, da so v bližini novega trga z razgibano kolesarsko stezo, kjer se zbirajo mladoletniki, z ograjami zaščitena lastniška stanovanja. V bližini so še starejši stanovanjski bloki, kjer je več socialnih stanovanj. Martin Kumer, komandir Policijske postaje Celje,  ugotavlja, da posamezni mladoletniki, ki delujejo v obeh skupinah, izhajajo iz družin s pomanjkljivo vzgojo.

Ali bi se lahko glede omenjene skupine mladoletnikov, mlajših in starejših, razpletla podobna zgodba kot pred časom, ko se je v Celju nad vrstniki izživljala skupina mlajših albanske narodnosti? Ali je bilo morda ugotovljeno, da bi lahko posamezni člani te nekdanje nasilniške albanske skupine imeli povezavo s kolovodji sedanje razgrajaške skupine?

Tako kot vedno doslej se je začelo z manjšimi dejanji, ki se nato, žal, vedno bolj stopnjujejo. Ob tem je komandir Martin Kumer izpostavil primer, ko je eden izmed mladoletnih splezal na balkon, od koder je grozil, da bo posilil dekle. Prišlo je tudi do besednega napada in grožnje z brcanjem ob zamahovanju z nogami proti starejšemu občanu ter odrivanje vrstnika v stanovanju zaradi očitka, da je razširjal govorice.
 
Zaznano je bilo, da otroci, stari od 11 do 13 let, medsebojno tekmujejo, kdo bo naredil hujše deviantno dejanje, ki ga nekateri še posnamejo zato, da se nato med seboj razvrščajo, kdo si je upal več. Ali bi se lahko zgodilo, da bi kdo izmed teh otrok v bližnji prihodnosti pristal v zaporu za mladoletnike, ki je v Celju, ali v prevzgojnem domu v Radečah?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24