peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

1512742920_d Petisvet.si

Horoskop: od 25.3. do 31.3. 2019

bencin gorivo, dizel Svet24.si

"Bencinarjem" se na črpalko splača še danes, ...

delovna_akcija_teren0003 Svet24.si

Ana Praznik: Če imaš voljo in moč, poprimi za ...

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

Slovenija

Avtoprevoznik po telefonu grozil novinarki Jeleni Aščić, njegova družba pa toži RTVS

Deli na:
Avtoprevoznik po telefonu grozil novinarki Jeleni Aščić, njegova družba pa toži RTVS

Foto: Primož Lavre - Novinarka in urednica na TV Slovenija Jelena Aščić.

Prvostopenjsko sodišče je predstavnika podjetja Univerzal logistika Matevža Proja zaradi groženj novinarki TV Slovenija Jeleni Aščić obsodilo na mesec dni zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let. Proj je v telefonskem pogovoru grozil Aščićevi in ji s tem vzbudil občutek osebne ogroženosti, je po poročanju TV Slovenija presodilo sodišče.

Aščićeva je na sodišču poudarila, da se je po telefonskem pogovoru zelo prestrašila, saj je na podlagi pogovorov z zaposlenimi pri Univerzal logistiki sklepala, da gre za agresivno osebo, ki utegne grožnje tudi uresničiti. Proj pa se je na sodišču zagovarjal, da ga je novinarka z namigovanjem, da naj bi goljufal delavce, razžalila, poroča TV Slovenija.

Sodišče je presodilo, da je Proj storil kaznivo dejanje grožnje. Prisodilo mu je pogojno kazen enega meseca zapora, ki pa ne bo izrečena, če Proj v obdobju dveh let ne bo storil novega kaznivega dejanja. Sodba sicer še ni pravnomočna.

Družba Univerzal logistika je sicer zaradi poročanja Aščićeve sprožila tožbo zoper RTV Slovenija (RTVS). V družbi menijo, da je novinarka s poročanjem družbi povzročila tako premoženjsko škodo kot tudi razžalitev dobrega imena in časti. Od RTVS zahtevajo nekaj več kot 51.000 evrov, so zapisali.

Loading...