gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Avstrijec, ki je vratolomno bežal pred policisti, ovaden za pet kaznivih dejanj

Deli na:
Avstrijec, ki je vratolomno bežal pred policisti, ovaden za pet kaznivih dejanj

Foto: Bobo

Kranjski kriminalisti so po zaključku preiskave podali kazenske ovadbe zoper 29-letnega Avstrijca, ki je 3. januarja bežal pred policisti in na gorenjski avtocesti trčil v dve policijski vozili. Avstrijec, za katerega so zdravniki potrdili, da je duševni bolnik, je po ugotovitvah policistov storil pet kaznivih dejanj.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, je na podlagi izvedene preiskave podan utemeljen sum, da je Avstrijec storil kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, kaznivo dejanje napada na uradno osebo, ko opravlja naloge javne varnosti, dve kaznivi dejanji hude telesne poškodbe in kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

Avstrijec je najprej pri Podtaboru trčil v policijsko vozilo, pri čemer sta bila lažje poškodovana dva policista, ki sta ga želela zaustaviti. Z vožnjo je nato še nadaljeval in pri avtocestnem izvozu za Lesce namerno silovito trčil v zadnji del še drugega policijskega vozila, ki ga je hotelo zaustaviti. Pri tem sta bila dva policista huje poškodovana, v nesreči pa sta poginila tudi dva službena policijska psa. Poleg tega je bila povzročena materialna škoda v višini okrog 45.000 evrov.

Z zbiranjem obvestil so kriminalisti ugotovili, da Avstrijec ni bil pod vplivom alkohola ali drugih snovi, ki bi zmanjševale njegovo sposobnost za udeležbo v prometu, njegovo vozilo pa je bilo tehnično brezhibno. Glede na ugotovitve zdravnikov je sicer Avstrijec duševni bolnik, ki je bil v preteklosti že zdravljen v avstrijski psihiatrični bolnišnici.