favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Avdienca pri papežu: kdo politikom levice v Vatikanu odpira vrata

Deli na:
Avdienca pri papežu: kdo politikom levice v Vatikanu odpira vrata

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je bila pri papežu Frančišku 22. maja, na dan slovenske diplomacije. - Foto: Vatican Media

Od izvolitve, 13.marca 2013, ni minila niti ura in že je papež Frančišek postal eden izmed najbolj priljubljenih svetovnih osebnosti. Dogovori za njegov sprejem državnikov in svetovno znanih osebnosti potekajo na visoki diplomatski ravni, obenem je v igri tiha diplomacija vplivnih posameznikov. Kdo je ključen, kadar si sprejema pri papežu zaželijo slovenski politiki?

Kdo izmed visokih cerkvenih dostojanstvenikov se je pred osamosvojitvijo pogovarjal z Milanom Kučanom o imenovanju dr. Alojzija Šuštarja za ljubljanskega nadškofa? Kaj je o tem povedal Marko Pogorevc, nekdanji direktor slovenske policije?

Kakšna je bila vloga dr. Štefana Faleža, hotelirja in lastnika turistične agencije Uniontur v Rimu, ter dr. Ivana Rebernika, ki biva v Rimu od začetka študija na Papeški Univerzi Gregoriana leta 1960 in je bil viden tudi ob nedavnem obisku predsednice RS Nataše Pirc Musar v Rimu?

Za slovensko diplomacijo je pomemben Mariano Hugo von Windisch-Grätz, veleposlanik malteškega reda v Sloveniji. Zakaj je papež Frančišek zahteval reformo reda in kakšno pomoč lahko Slovenija pričakuje od članov reda?

Kakšne ključne zadolžitve je za papeža Frančiška opravljal slovenski cerkveni dostojanstvenik dr. Ivan Jurkovič? Kdo je pomemben podpornik Mitje Leskovarja, apostolskega nuncija v Iraku?



Kdaj slovenski politiki niso bili zaželeni na avdienci pri papežu in kako so v Vatikanu potekali pogovori ljubljanskega nadškofa Stanislava Zoreta o tem, kaj se je dogaja v Cerkvi v Sloveniji?

Kaj vse razkriva darilo, ki ga je predsednici RS Nataši Pirc Musar podaril papež Frančišek in kako je potekal papežev pogovor s kardinalom Rodetom v domu sv. Marte?

Zakaj papež Frančišek tako odlaša z obiskom Slovenije? Zakaj jo je, takrat še kot Mario Bergoglio, prvič obiskal leta 1970 in nato še leto kasneje?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24