profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Arso napoveduje močne dežne padavine

Deli na:
Arso napoveduje močne dežne padavine

Foto: Bobo

Ob napovedi močnejših padavin Agencija RS za okolje opozarja, da se bodo pretoki rek povečali in nekatere reke utegnejo vnovič prestopiti bregove. Deževje bo ponoči najprej zajelo severno Italijo in skrajni zahod Slovenije, do večera pa se bo razširilo nad večji del zahodne Slovenije.

Danes bo tako močneje deževalo sprva na območju zahodnih Julijskih Alp, kasneje čez dan pa tudi drugod v zahodni Sloveniji ter ponekod na območju Karavank in Kamniško Savinjskih Alp. V noči na ponedeljek in v ponedeljek se bo dež v zahodnih krajih še nekoliko okrepil in zajel tudi večji del osrednje Slovenije.

Na agenciji pričakujejo, da se bodo danes popoldan in v noči na ponedeljek močneje povečali pretoki rek, ki bodo tudi poplavljale. Najprej bodo narasle reke v Posočju, in sicer Soča vzdolž celotnega toka s pritoki, reke v Goriških Brdih in Vipava s pritoki.

Predvidoma bodo močno narasle tudi reke v Zgornjesavski dolini, kjer lahko reke in manjši vodotoki poplavijo, zlasti Sava Dolinka s pritoki in reke na območju Bohinja.

Narasle bodo tudi reke v slovenski Istri, reka Reka in Kolpa ter reke na območju Škofjeloškega in Idrijsko-Cerkljanskega pogorja. Na teh območjih so možna razlivanja. Pričakujejo tudi močno povečan pretok reke Drave.