Revija Reporter
Slovenija

Anže Logar kot naslednik Boruta Pahorja, Nataša Pirc Musar kot repriza Danila Türka

Igor Kršinar
1 1.048

6. nov. 2022 20:00 Osveženo: 12:18 / 07. 11. 2022

Deli na:

Nataša Pirc Musar in Anže Logar

Bobo

Pred drugim krogom predsedniških volitev, v katerem se bosta pomerila Anže Logar in Nataša Pirc Musar, se Slovenija znova ideološko polarizira na desnico in levico oziroma na Janeza Janšo in Milana Kučana, ki podpirata vsak svojega kandidata.

Po drugi strani pa se kandidata razlikujeta tudi svojem političnem slogu: medtem ko želi Logar nadaljevati politiko odhajajočega predsednika Boruta Pahorja, Pirc Musarjeva bolj spominja na prejšnjega predsednika Danila Türka, ki je prav tako med podporniki njene kandidature.

Zakaj Anže Logar nastopa zmerno in povezovalno, Nataša Pirc Musar pa nastopa z ostro retoriko, kaj meni o Borutu Pahorju in v čem si je podobna s prejšnjim predsednikom Danilom Türkom; kako so žrtve druge svetovne vojne spet zlorabili za aktualne politične potrebe.

Kaj je največji mlinski kamen okoli vratu Anžeta Logarja, kje ima »zalogo« med volivci in zakaj ima Nataša Pirc Musar več rezerve; kakšne so njune izkušnje v mednarodni politiki.

Kirurg in borec proti korupciji Erik Brecelj pa je pred drugim krogom povedal, kaj ga pri obeh kandidatov moti in kdo od njiju je boljša rešitev.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24