nenad kaluderović. 2jpg Svet24.si

Kdo je moški, ki je ustrelil množičnega morilca...

aladin-4 Svet24.si

Javil se je bosanski deček brez noge z znamenite ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

NATAŠA PIRC MUSAR IN ALEŠ MUSAR Reporter.si

Nataša Pirc Musar je krvavela, njen mož Aleš pa...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Luka Budak Njena.si

Luka po šovu doživel šok

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Anketa: teden dni pred volitvami kaže na zmago Goloba, parlamentarni prag bi prestopilo osem strank

Deli na:
Anketa: teden dni pred volitvami kaže na zmago Goloba, parlamentarni prag bi prestopilo osem strank

Robert Golob in Janez Janša - Foto: Bobo

Po javnomnenjski raziskavi agencije Ninamedia za časnika Dnevnik in Večer bi na volitvah v DZ parlamentarni prag prestopile Gibanje Svoboda, SDS, Levica, SD, NSi, LMŠ in gibanje Povežimo Slovenijo. Tik pod pragom vstopa v DZ pa bi ostala SAB. Do prihodnjega petka bo agencija za omenjena časnika raziskave javnega mnenja pripravljala vsakodnevno.

V primerjavi s prejšnjo volilno napovedjo Ninamedie se je razlika v podpori med vodilnima strankama Gibanjem Svoboda in SDS zmanjšala s približno šestih na dobra dva odstotka.

Gibanje Svoboda bi tako prejelo 26,6 odstotka glasov, SDS pa 24,3 odstotka glasov. Sledijo Levica (9,6 odstotka), SD (9,5 odstotka), NSi (7,2 odstotka), LMŠ (4,3 odstotka) in gibanje Povežimo Slovenijo (4 odstotke).

Pod parlamentarnim pragom bi ostale stranke SAB (3,1 odstotka), Resni.ca (2 odstotka), SNS (1,5 odstotka), Piratska stranka Slovenije (1,5 odstotka), Naša dežela (1,4 odstotka), Vesna (1,2 odstotka) in Gibanje Zdrava družba (1 odstotek). Ostale stranke bi prejele manj kot odstotno podporo volivcev.

Volitev se bo zagotovo udeležilo 62,5 odstotka vprašanih, verjetno 15,7 odstotka, morda pa 12,9 odstotka vprašanih. Da se volitev verjetno ne bodo udeležili, je odgovorilo 1,9 odstotka vprašanih, zagotovo pa se jih ne bo udeležilo 6 odstotka vprašanih. En odstotek je odgovoril, da ne ve, če se bo udeležil volitev.

Ninamedia je med 11. in 13. aprilom telefonsko anketirala 450 ljudi. Do volitev bo Ninamedia za Dnevnik in Večer raziskave javnega mnenja objavljala vsakodnevno. Zadnja bo po navedbah Dnevnika objavljena prihodnji petek, uro ali dve pred začetkom volilnega molka.