jennifer-aniston Svet24.si

Foto: Jennifer Aniston navdušila v kreaciji z ...

flaco-dead Svet24.si

Flaco je umrl na svobodi

JAnez Škrabec Necenzurirano

Podražitve na železnicah: nova postaja ne bo ...

logar jansa irgl Reporter.si

Izgon iz raja: Janša uporniška Anžeta Logarja ...

slovenija ronaldo Ekipa24.si

Končno! Vstopnice za tekmo Slovenija - ...

Konec februarja je tako izbruhnilo! Odkrito.si

Trije močni izbruhi na Soncu: kaj se dogaja?

peter prevc Ekipa24.si

Trener slovenskih skakalcev brutalno iskreno: ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Anketa: neučinkovitost in neizpolnjene obljube tepejo vlado

Deli na:
Anketa: neučinkovitost in neizpolnjene obljube tepejo vlado

Golob in njegovi ministri pred manj kot letom dni - nekaj se jih je že poslovilo, z delom preostalih javnost ni zadovoljna. - Foto: Ukom

Skoraj enak delež vprašanih meni, da bi morala vlada Roberta Goloba odstopiti (38,7 odstotka) in da bi morala dokončati svoj mandat (37,8 odstotka). Razlog za padanje javnomnenjske podpore Gibanju Svoboda več kot polovica vprašanih (53,8 odstotka) vidi v neizpolnjenih obljubah o reformah, vsak peti (21,5 odstotka) pa v Robertu Golobu.

V raziskavi, ki jo je za Delo opravila družba Mediana, je na vprašanje, ali je vlada Roberta Goloba, ki je zabeležila povprečno oceno 2,24, v dobrem letu svojega delovanja izpolnila njihova pričakovanja, je 61,2 odstotka vprašanih odgovorilo, da pričakovanj ni izpolnila. Da je pričakovanja izpolnila le delno, je odgovorilo 30,2 odstotka vprašanih. Vlada je pričakovanja v celoti izpolnila le za 3,7 odstotka vprašanih. Pet odstotkov vprašanih dela vlade ni želelo ocenjevati.

Največji vpliv na padanje javnomnenjske podpore Gibanja Svoboda, ki bi ga zdaj volilo le 14 odstotkov vprašanih, ima po mnenju 53,8 odstotka vprašanih neučinkovitost oz. neizpolnjevanje obljub o reformah. Na drugem mestu je z 21,5 odstotka za to odgovoren Golob, 9,5 odstotka vprašanih pa padec javnomnenjske podpore pripisuje ministrski ekipi.

Na vprašanje, kaj bi vlada morala storiti v prihodnje, je 38,7 odstotka vprašanih odgovorilo, da bi morala odstopiti, skoraj enak delež vprašanih, 37,8 odstotka, pa jih je odgovorilo, da bi morala vlada dokončati svoj mandat. Da bi morala vlada podporo preveriti z zaupnico v DZ, pa meni 12,2 odstotka vprašanih.

V anketi, ki je bila opravljena med 28. in 30. novembrom, je sodelovalo 513 vprašanih.