pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Anketa: Janša in Pahor sta bila v boju s krizo bolj prepričljiva od Bratuškove

Deli na:
Anketa: Janša in Pahor sta bila v boju s krizo bolj prepričljiva od Bratuškove

Foto: Bobo

Rezultati ankete Episcentra kažejo, da je največ ljudi, 39,2 odstotka, v boju s krizo najbolj prepričala vlada Boruta Pahorja. Da se je s krizo najbolje spopadla vlada Janeza Janše, meni 34,4 odstotka anketiranih, da je najuspešnejša vlada Alenke Bratušek, pa 26,4 odstotka sodelujočih v anketi.

Izmed predlaganih ukrepov za izhod iz krize je za 26,3 odstotka anketiranih najbolj sprejemljiva sanacija bančnega sistema z ustanovitvijo slabe banke, za 22,9 odstotka zmanjšanje mase plač v javnem sektorju, za 15,6 odstotka zmanjšanje števila zaposlenih v javnem sektorju, za 12,6 odstotka davek na nepremičnine, za 9,5 odstotka prodaja državnega premoženja, za 7,7 odstotka pa dvig DDV.

Po rezultatih ankete 0,7 odstotka anketiranih pričakuje, da bo Slovenija še letos izplavala iz krize, 5,2 odstotka jih pričakuje, da se bo to zgodilo prihodnje leto, 23,5 odstotka jih meni, da nam bo bolje leta 2015, 17,2 odstotka pa, da leta 2016. Da se bomo iz krize rešili še pozneje, pravi 50,2 odstotka anketiranih, tri odstotke najbolj pesimističnih pa je prepričanih, da bomo za vedno ostali v njenem primežu.

Anketa Episcentra je tudi pokazala, da 62 odstotkov anketiranih podpira prodajo državnega deleža v NKBM, 51 odstotkov v Adrii Airways, 43 odstotkov v Palomi, 41 odstotkov v Telekomu Slovenije in 40 odstotkov v Heliosu.

Na Episcentru so anketirance povprašali še o podpori vstopu Hrvaške v EU, za katero se je izreklo 88 odstotkov vprašanih, 12 odstotkov pa je proti.

Agencija Episcenter je anketo izvedla prek telefona med 13. in 18. majem na vzorcu 600 oseb. Rezultati ankete so objavljeni na spletnem portalu Planet Siol.net.