Revija Reporter
Slovenija

Angelca Likovič je dosegla najslabši volilni izid, odkar volimo predsednika

Ivan Puc

1. nov. 2017 6:55 Osveženo: 7:06 / 01. 11. 2017

Deli na:

Aleš Primc: Angelci Likovič je uspelo predstaviti teme, o katerih se v prejšnjih volilnih kampanjah res ni smelo niti govoriti.

V kampanji se je predstavnica stranke Glas za otroke in družine pričakovano osredotočila bolj na eno samo temo. S programom se je stranka še potrudila zajeti tudi druga vsebinska vprašanje, a njeni nastopi so bili zoženi.

Predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc bi kot predsedniški kandidat za promocijo marca ustanovljene stranke zagotovo storil več. Likovičeva je dosegla najslabši volilni izid, odkar volimo predsednika, a bi s tem tudi tvegal. Tako kot denimo predsednica NSI.

Kot nam je tri dni po volitvah vnovič dejal, je z njenim prispevkom zadovoljen, ker ji je uspelo predstaviti teme, o katerih se v prejšnjih volilnih kampanjah dobesedno ni smelo niti govoriti. Zdaj se o njih lahko povsem normalno in mirno – tudi po zaslugi naše kandidatke – pogovarjamo, dodaja Primc, ki napoveduje, da naslednje leto najbrž še ne bodo segli po večini v državnem zboru, a bo to »v kratkem«.

Pred ustanovitvijo stranke so zaradi vpliva odmevnega referenduma o družinskem zakoniku stranki Za otroke analitiki napovedali potencial tudi več kot pet odstotkov. Vsekakor lahko rečemo, da je 0,58 odstotka dosežek Angelce Likovič in ne stranke, za prodor v parlament pa bo potreben pristop z več svežine in programske širine.