Revija Reporter
Slovenija

Andrej Šter nosilec novega političnega zavezništva, ki ga snuje Marjan Podobnik

Ivan Puc

6. sep. 2020 20:00

Deli na:

Franc Kangler in Marjan Podobnik.

Primož Lavre

Ker imamo na eni strani močno SDS in na drugi »antijanševsko« koalicijo, ki še išče svojega liderja, se zdi predsedniku Marjanu Podobniku pomembno volivcem omogočiti dodatno izbiro. Pojasnil nam je, zakaj listi Povežimo Slovenijo napoveduje deset mandatov.

Koliko evrov je pripravljen staviti proti tistemu v stranki, ki dvomi, da bodo vnovič parlamentarna stranka, četudi je na zadnjih volitvah SLS dosegla 2,62 odstotka (23.329 glasov).



Kaj o listi Povežimo Slovenijo in politični kondiciji Marjana Podobnika meni nekdanji poslanec SDS Ivo Hvalica? Ta se sprašuje se, kako jo uveljaviti v vse bolj radikaliziranem političnem prostoru.


Projekt zavezništva bi imel več možnosti, če bi kot njegov voditelj nastopil nekdo tretji, ki je »nevtralen«, menijo nekateri v SLS. Nekdo, ki bi lahko »potegnil« s svojim imenom in je javnomnenjsko že narejen. Denimo vodja konzularnega sektorja na zunanjem ministrstvu dolgoletni član SKD in SLS Andrej Šter. Se bo nekdanji notranji minister nazadnje spustil v to politično pustolovščino?

Ker bodo pomemben element v zgradbi nove povezovalne liste predstavljali župani, smo Marjana Podobnika koordinatorja povprašali o možnostih, da bi jim s spremembo zakonodaje spet omogočili, da so hkrati tudi poslanci. Predsednik SDS Janez Janša jim zagotovil podporo poslancev SDS pod enim pogojem. Kateri je ta pogoj, berite v Reporterju.

In še: zakaj ni nobene možnosti, da bi kandidati SLS nastopili na listi SDS?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24