pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Delovna akcija Njena.si

Delovna akcija: Zgodba Potrčevih razjokala ...

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

AMZS z brezplačnimi prevozi do službe za zaposlene v bolnišnicah, zdravstvenih domovih in domovih za starejše

Deli na:
AMZS z brezplačnimi prevozi do službe za zaposlene v bolnišnicah, zdravstvenih domovih in domovih za starejše

Foto: AMZS

a zaposlene v bolnišnicah, zdravstvenih domovih in domovih za starejše v Ljubljani, Mariboru, Celju, Novem mestu, Kranju ter Kopru bodo zaposleni v Avto-Moto zvezi Slovenije (AMZS) opravljali brezplačne prevoze od doma v službo in nazaj. Vsi, ki potrebujejo prevoz in jim AMZS lahko pomaga, naj pokličejo na telefonsko številko 01 530 53 00.

AMZS zagotavlja tudi brezplačno pomoč na cesti vsem, ki v času epidemije opravljajo življenjsko pomembne dejavnosti, skrbijo za zdravje, varnost ter humanitarno pomoč, in sicer na njihovi relaciji prevoza na delo in z dela, so sporočili iz Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji (AmCham Slovenija).

Če bo le mogoče, bodo mehaniki vozilo popravili na mestu okvare ali pa bo AMZS vlečna služba poskrbela za prevoz pokvarjenega ali poškodovanega vozila do najbližjega servisa. Zaposleni v zdravstvu, policiji, vojski, civilni zaščiti in humanitarni delavci si pomoč AMZS zagotovijo s klicem na številko 1987.

Vozniki naj ob klicu z zaprosilom za pomoč operaterju v klicnem centru sporočijo, kjer se nahajajo, kontaktno telefonsko številko podatke o vozilo in informacijo, da so zaposleni v eni omenjenih institucij, svetujejo v AMZS.

Da bi preprečili širitev okužbe, mehaniki AMZS uporabljajo osebno zaščitno opremo in razkužila, skrbijo za čisto notranjost vlečnih vozil z razkuževanjem kritičnih mest v avtu, so opremljeni z opremo za razkuževanje vozila in zaščito stranke ter se z upoštevanjem minimalne razdalje med osebami izogibajo tesnim stikom s strankam.

Ob tem so se v AMZS in AmCham Slovenija zahvalili vsem, ki v teh časih skrbijo, da je zdravje državljanov na prvem mestu in v dobrih rokah. "Upamo, da bo ponujena gesta vsaj malo olajšala življenje zaposlenim na kritičnih delovnih mestih," so navedli.

AMZS se je odzval na poziv Gospodarskega kroga, ki združuje Združenje Manager, Gospodarsko zbornica Slovenije, Klub slovenskih podjetnikov, Britansko-slovensko gospodarsko zbornico in AmCham Slovenija. Ta je svoje član pozval, naj v času epidemije priskočijo na pomoč državljanom, državi, celotni poslovni skupnosti pa tudi drug drugemu.