ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 11. avgusta

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

tovornjak, počena pnevmatika, izvoz unec Svet24.si

FOTO: Tovornjak s počeno pnevmatiko pristal na ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

3_LUka basi doma Njena.si

Luka Basi na operacijski mizi

Slovenija

Američani Slovenijo uvrstili med najbolj priljubljene hitro rastoče destinacije za turiste

Deli na:
Američani Slovenijo uvrstili med najbolj priljubljene hitro rastoče destinacije za turiste

Sanjski pogled na Blejsko jezero. - Foto: Profimedia

Slovenija se je v raziskavi trendov za leto 2020, ki jo je izvedlo Združenje organizatorjev potovanj ZDA (USTOA), uvrstila na drugo mesto lestvice najbolj priljubljenih hitro rastočih destinacij. Prvo mesto si delijo Egipt, Hrvaška in Kolumbija. Najbolj priljubljeni destinaciji za ameriške popotnike bosta prihodnje leto sicer Italija in Francija.

Kot je pokazala raziskava, ki jo je med svojimi člani izvedlo združenje, 82 odstotkov organizatorjev potovanj prihodnje leto pričakuje rast prodaje. Letos jih je rast zabeležilo 69 odstotkov, od tega polovica za deset ali več odstotkov, je na svojih spletnih straneh objavilo združenje.

Na vprašanje, katere hitro rastoče destinacije bi označili kot najbolj priljubljene, so člani največkrat navedli Egipt, Hrvaško in Kolumbijo. Na drugo mesto se je uvrstila Slovenija, sledijo pa ji Tajska, Vietnam, Maroko in Etiopija.

Najbolj priljubljena destinacija za ameriške popotnike bo po napovedih organizatorjev potovanj prihodnje leto sicer Italija. Sledijo ji Francija, Španija, Grčija, Velika Britanija, Irska in Japonska. "Evropa je med Američani vse bolj priljubljena, kar dokazuje več kazalnikov," so zapisali v združenju, katerega člani letno ustvarijo skupno 19 milijard dolarjev prihodkov.

Med januarjem in oktobrom so turisti v Sloveniji ustvarili skupno 14,3 milijona prenočitev. Medtem ko se je število turističnih obiskov glede na enako obdobje lani povečalo za 5,7 odstotka, se je število prenočitev za 1,8 odstotka. Število prenočitev tujih turistov se je povečalo za 3,1 odstotka. Ameriški turisti so sicer v manjšini.

Loading...