cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Aljuš Pertinač: Janša je najverjetnejši zmagovalec naslednjih volitev

Deli na:
Aljuš Pertinač: Janša je najverjetnejši zmagovalec naslednjih volitev

Foto: Primož Lavre

Aljuš Pertinač je dolgoletni član SD, ki je delovanje v stranki zamrznil zaradi vpliva stricev iz ozadja na odločitve SD in dvolično politiko do privatizacije.

V intervjuju razkriva zakulisno delovanje bivšega predsednika Milana Kučana in njegovih privržencev, zakaj so obračunali s prejšnjim predsednikom Igorjem Lukšičem in kako skušajo ustaviti podporo SD Borutu Pahorju na predsedniških volitvah. Kritičen je do neambicioznosti sedanjega prvaka Dejana Židana, ki je zase raje izbral resor za kmetijstvo kot gospodarstvo, izobraževanje pa zamenjal z obrambo. Prepričan je, da prvak SDS Janez Janša lahko zmaga na volitvah in sestavi vlado. Edini, ki mu to lahko prepreči, je po njegovem Zoran Janković, saj se počasi vrača v državno politiko.

Konec oktobra ste po klavzuri SD zamrznili članstvo v stranki. Zdaj imate podoben status kot bivši predsednik Milan Kučan.



O tem nisem razmišljal, ampak menim, da majhna razlika med nama vendarle je. Gospod Kučan, formalno gledano, ni bil nikoli član stranke SD oziroma njene predhodnice ZLSD. Res pa se ga tretira, kot da ima članstvo v stranki zamrznjeno, vsi ves čas napeto čakamo, kdaj ga bo končno odmrznil.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Pertinač spregovori o stricih iz ozadja; izpostavi dvoličnost politikov, tudi iz SD, ob vprašanju privatizacije; opozori na lastninjenje podjetij, v katerih je imel delež vodja poslancev SD Han; pove, zakaj je možno, da bi se tik pred volitvami ustanovila kakšna nova stranka; poudari, da pri Janši nihče ne sprašuje, kdo v resnici odloča; pove, zakaj bo Pahor znova izvoljen za predsednika; se obregne ob neambicioznost Dejana Židana.