Revija Reporter
Slovenija

Ali Tanja Fajon res jadra v Turčiji? Prva dama SD in diplomacije po naših vprašanjih prekinila dopust, jutri pride na sejo vlado

Igor Kršinar
1 2.662

7. avg. 2023 13:30 Osveženo: 17:10 / 07. 8. 2023

Deli na:

Profilna fotografija Tanje Fajon

Instagram

Kam je izginila Tanja Fajon, se mnogi sprašujejo v teh dneh, ko Slovenijo pestijo poplave in plazovi. Medtem ko so vodilni slovenski politiki prekinili dopuste in se zbrali na seji Sveta za nacionalno varnost, nato pa še na izredni seji vladi, zunanje ministrice in prve dame SD ni bilo. Po naših poslanih vprašanjih je vendarle prekinila dopust, o tem, kje je bila, pa ne bev ne mev.

Premier Robert Golob se je z zasebnim letalom predčasno vrnil z dopusta v Grčiji, si ogledal poplavljena območja in sklical sejo sveta za nacionalno varnost (SNAV), kjer sodelujejo vsi predsedniki strank. Na seji sta bila tudi prvaka opozicijskih SDS in NSI Janez Janša in Matej Tonin, iz Levice je prišel Luka Mesec, iz SD pa gospodarski minister Matjaž Han, ki je nadomeščal Fajonovo. Prišli sta tudi predsednica države Nataša Pirc Musar in podpredsednica državnega zbora Nataša Sukič.

Pozneje je bila sklicala izredna seja vlade, na kateri prav tako ni bilo Fajonove, so pa se jo udeležili preostali trije ministri iz vrst SD, prav tako so bili tam vsi ministri iz Levice, iz Gibanja Svoboda pa sta menda manjkala minister za finance Klemen Boštjančič in minister za visoko šolstvo Igor Papič. Za jutri je sklicana še ena izredna seja vlade, na kateri bodo govori o odpravljanju škode zaradi poplav, v sredo pa bo o zakonskem paketu na izredni seji razpravljal še državni zbor.

Neuradno je slišati, da naj bi bila Fajonova na jadranju v Turčiji. V SD so nam sicer povedali, da so v stalnem stiku z njo, vendar pa (menda) ne vedo, kje je.

Neuradno je slišati, da naj bi bila Fajonova na jadranju v Turčiji. V SD so nam sicer povedali, da so v stalnem stiku z njo, vendar pa (menda) ne vedo, kje je. Na ministrstvu za zunanje zadeve nam na naše vprašanje, kje je trenutno ministrica, niso odgovorili. So pa nam sporočili, da bo udeležila jutrišnje seje vlade in se popoldne srečala s hrvaškim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom. Zahvalila se mu bo za pomoč Hrvaške na območju Pomurja in si skupaj z njim ogledala teren.

Fajonove v soboto ni bilo ne na Svetu za nacionalno varnost ne na seji vlade

Sašo Radej

Kot je slišati iz političnih krogov, naj bi Fajonova počakala na obisk predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, ki prihaja v Slovenijo v sredo, da bi se nato skupaj z njo vozila s helikopterjem po Sloveniji in ogledovala škodo po poplavah. Podobno kot po velikem požaru na Krasu lani, ko je objavila posnetek preleta požarišča na Krasu, ki ga je opravila v avstrijskem helikopterju, nato pa so na ministrstvu pojasnjevali, da so jo na prelet povabili naključno in da sta si srečanja z ministrico želela s fotografijo ovekovečiti avstrijska pilota.