markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

Ana Klašnja in Lado Bizovičar Revija Stop

Slovenija ima talent: Ste vedeli, da Ana in Lado ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Slovenija

Ali Logar zapušča SDS zaradi Janše ali zaradi programa? Če odgovori napačno, ga čaka pot na politično smetišče!

Deli na:
Ali Logar zapušča SDS zaradi Janše ali zaradi programa? Če odgovori napačno, ga čaka pot na politično smetišče!

Anže Logar in Janez Janša sta staknila glavi - gre za projekt vzpostavljanja novega vodje stranke za naslednje volitve? - Foto: Primož Lavre

Peter Sušnik, nekdanji predsednik mestnega odbora SDS v Ljubljani, želi od Anžeta Logarja slišati, ali odhaja iz SDS zaradi nestrinjanja s programom ali z vodstvom stranke?

Društvo za razprave o sodelovanju je lahko sestavni del osebne promocijske kampanje, a prehod v resno politično stranko zahteva bistveno več: organizacijsko strukturo, denar in predvsem ljudi. Problem sta organizacijska struktura ter manko ljudi, ki bi bili pripravljeni prostovoljno delati v ozadju, kar je temelj resnih strank. Zakoniti viri denarja so redki in hkrati količinsko nezadostni za resen projekt.

V Sloveniji se vsi poznamo, zato je velika nevarnost, da je bil kdo kdaj »ujet« z »napačnimi« ljudmi, v »napačnih« poslih, v »napačnih« okoljih ali z »napačnimi« zapisanimi ali izrečenimi izjavami glede na podobo, ki jo želi prikazati novi obraz. Povej mi, s kom se družiš, in povem ti, kdo si, je v slovenskem političnem prostoru preverjena formula za diskreditacijo. Če k temu dodamo še vire denarja, je zgodba zapečatena. Najožji krog znanih sodelavcev je lahko kritični faktor v uspehu ali potopu novega političnega projekta.

Anže Logar bo moral priti s kartami na dan: ali gre za odhod iz SDS zaradi nestrinjanja s programom ali zaradi nestrinjanja z vodstvom stranke? Če je prvo, kaj novega prinaša? Če drugo, je tako in tako samo »SDS brez Janeza Janše«. V obeh primerih ga čaka vprašanje: kdaj in kako je spoznal, da je politično kariero gradil na vodilnih in odločilnih funkcijah v napačni stranki oziroma ob podpori napačnega predsednika stranke?

Sposobnost odgovora na to vprašanje bo določilo njegovo uspešnost nagovarjanja volivcev in sklepanja koalicije v primeru uspeha. Tvega, da mu ciljni glasovi odrečejo podporo in da si nakoplje motiviranega tekmeca v SDS. Oboje je pot na politično smetišče.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24