pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Goran Dragić, Greice Murphy Njena.si

Goran Dragić izbranko pripeljal v Slovenijo

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ali je zaupni podatek o zaposlitvi N. H. v Sovi v javnost spravil kar župan Škofljice Ivan Jordan?

Deli na:
Ali je zaupni podatek o zaposlitvi N. H. v Sovi v javnost spravil kar župan Škofljice Ivan Jordan?

Župan Škofljice Ivan Jordan je imel maja govor na Orlah ob dnevu osvoboditve Ljubljane - Foto: Bobo

Po zadnjih informacijah naj bi zgodba o zaposlitvi dolgoletne znanke premierja Marjana Šarca na Sovi, ne prišla iz obveščevalne agencije, ampak naj bi jo v javnost spravil župan Škofljice Ivan Jordan.

Kot je znano, je bila N. H. zaposlena na občini Škofljica kot uslužbenka za odnose z javnostjo in protokol. Naši viri iz te občine so nam zaupali, da naj bi jo župan zalezoval, vseskozi je morala biti z njim, celo med bolniško naj bi jo nadzoroval. Ko je dala odpoved, pa je naokoli govoril, da ga izsiljuje.

Po pisanju portala Topnews.si naj bi župan najel zasebnega detektiva in jo na občinske stroške zasledoval tudi potem, ko je že dala odpoved. Tako naj bi jo izsledil na nekem parkirišču in grobo napadel, »češ kako ga je lahko zapustila in dala odpoved, če pa je revež tako zaljubljen v njo, da ne more živeti.«

»Ker je N. H. imela vsega skupaj dovolj, je o incidentu obvestila svojega novega delodajalca, torej v tem primeru Sovo, od koder so Jordana opozorili, naj pusti njihovo uslužbenko pri miru in naj jo preneha zalezovati in zasledovati.«

Potem naj bi Jordan poklical enega od »specialistov za tajne operacije« in mu potožil, da Lepa N. ni v službi na Telekomu, kot je domneval, ampak v Sovi in naj mu pomagajo, ker mu menda nekaj škrta v telefonu. Svojo preganjavico naj bi razkril številnim svojim zaupnikom, saj se je očitno ustrašil, še posebej, ker je nad nekdanjo sodelavko poslal kar zasebnega detektiva.

Kot piše Vladimir Vodušek, bi bil lahko Jordan na seznamu ovadenih s strani Sove, poleg tega se utegne znajti tudi v kazenskem postopku zaradi zlorabe uradnega položaja, ker naj bi zasebnega detektiva najel z občinskimi sredstvi.

Tako naj bi informacija hitro prišla v glavni štab SDS, saj je s to stranko Jordan že tretji mandat v koaliciji. Podžupan občine Škofljica je namreč Boris Zupančič, ki je bil v času Janševe vlade prvi nadzornik Slovenskih železnic in Dela, nato pa se je kot kandidat SDS neuspešno potegoval za župana Škofljice.

Kot piše Vladimir Vodušek, bi bil lahko Jordan na seznamu ovadenih s strani Sove, poleg tega se utegne znajti tudi v kazenskem postopku zaradi zlorabe uradnega položaja, ker naj bi zasebnega detektiva najel z občinskimi sredstvi.

Zanimivo je tudi, da je včeraj urednik opravljivega portala, ki je prvi pisal o aferi N. H., napovedal, da bo danes objavil fotografije srečanja med omenjeno uslužbenko Sove in premierjem Marjanom Šarcem, ki naj bi jih naredil zasebni detektiv, vendar teh fotografij še vedno ni objavil.

Kot piše Topnews, takšne fotografije niti ne obstajajo, saj se menda premier in njegova nekdanja sodelavka sploh nista srečala.

Zato se predsednik KNOVS in NSI Matej Tonin ter stranka SDS motita, ko pričakujeta, da bo žvižgač iz Sove kmalu poslal obremenilne dokumente, ki bodo potopili Šarca. Takega žvižgača očitno sploh ni, saj naj bi afero sprožil prav do ušes zaljubljeni župan.