Revija Reporter
Slovenija

Aleš Primc o sodnem preganjanju Francija Donka: Je žrtev od moči pijane in izrojene elite

Reporter

21. jan. 2018 14:15 Osveženo: 14:20 / 21. 1. 2018

Deli na:

Franci Donko pred sodiščem.

Bobo

Socialnega delavca Francija Donka zaradi izjav ob primeru odvzema t. i. koroških dečkov starima staršema zaradi razžalitve toži odvetnica Simona Marko.

V stranki Glas za otroke in družine, katere član je Donko, ob tem trdijo, da socialnega delavca »krivično sodno preganjajo, ker se je nesebično javno zavzel za vrnitev koroških dečkov starima staršema.«

Odvetnica Donku očita, da jo je razžalil z zapisom na portalu 24kul, ko jih je v članku Odvetnica Simona Marko, Gabi Čačinovič Vogrinčič in Anja Kopač Mrak izigravajo odločitev Vrhovnega sodišča in zadržujejo dečka stran od starih staršev med drugim očital, da zagovarja »nečloveški odvzem vnučkov« in da je odvetnica, ki ne priznava sodbe vrhovnega sodišča, prakse Evropskega sodišča za človekove pravice in konvencije pravic otrok do nepretrgane vzgoje, »žalostna priča stanja v socialnem skrbstvu in opomin za vse odvetniške kolege, ki zaradi zaslužka, prestiža in svojega mesta v družbi kršijo temeljna načela prava in teptajo načelo pravičnosti.«

V stranki Glas za otroke in družine, katere član je Donko, trdijo, da socialnega delavca »krivično sodno preganjajo, ker se je nesebično javno zavzel za vrnitev koroških dečkov starima staršema.«

Predsednik stranke Aleš Primc ob tem pravi: »Franci Donko je žrtev izrojene elite. Sodno preganjanje našega sodelavca in prijatelja Francija Donka je maščevalen napad odvetnice, ki podpira znašanje socialnih služb v Velenju in Slovenj Gradcu nad nemočnima koroškima dečkoma in starima staršema. Pred sodiščem bi morala sedeti ona, njeni pajdaši iz centrov za socialno delo Velenje in Slovenj Gradec ter Anja Kopač Mrak, ki so naredili in še delajo nepopravljivo škodo koroškima dečkoma.« Očitno so pijani od moči in mislijo, da lahko delajo, kar hočejo, pregon Donka še komentira Primc.

Objavljamo izjavo stranke Glas za otroke in družine:

Socialnega delavca FRANCIJA DONKA, člana stranke Glas za otroke in družine krivično sodno preganjajo, ker se je nesebično javno zavzel za vrnitev koroških dečkov starima staršema.

Za njuno rešitev si že od začetka tragedije, ne glede na zanj neverjetne napore in hude posledice prizadeva prav on, ki je »stroka s srcem«. Naš t.i. »strokovno-demokratični« sistem ga zato preganja s ciljem, da ga onemogoči v njegovem prizadevanju za rešitev otrok, ki bi jima bila v nedvomno korist.

Stranka Glas za otroke in družine v polnosti podpira Francija Donka, smo ponosni za njegova prizadevanja, hkrati pa obsojamo takšno nesprejemljivo obliko preganjanja, ki predstavlja zlorabo vladavine prava.

Sodno preganjanje bo potekalo, v ponedeljek, 22. januarja ob 11. uri na sodišču v Mariboru.