bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Alenka Bratušek ostaja predsednica SAB in vztraja: Nismo stranka ene osebe in nismo muha enodnevnica

Deli na:
Alenka Bratušek ostaja predsednica SAB in vztraja: Nismo stranka ene osebe in nismo muha enodnevnica

Alenka Bratušek na kongresu SAB. - Foto: Bobo

Okoli 200 delegatov kongresa SAB je dosedanji predsednici Alenki Bratušek danes soglasno podelilo še en mandat na čelu stranke. Bratuškova, ki je s svojimi zavezniki stranko ustanovila maja 2014, je bila tudi tokrat brez konkurence in edina kandidatka za predsednico. Na kongresu so izvolili tudi štiri podpredsednike.

Predsednica SAB Alenka Bratušek je v nagovoru na kongresu poudarila, da SAB ni muha enodnevnica, ni za en mandat, pač pa je že pomembno zaznamovala politični prostor. Po njenih besedah je polna dvorana odgovor tistim, ki pravijo, da je SAB stranka ene same osebe. Napovedala je tudi vztrajanje pri izboljšanju položaja upokojencev in zdravstva.

Medtem ko je večina govorcev na kongresu izpostavila zlasti osebnost Bratuškove, njeno odločnost, samozavest in pogum, zlasti v času, ko je prevzela vodenje vlade v najhujši gospodarski krizi, pa je Bratuškova izpostavila pomen članstva stranke.

Zatrdila je, da SAB ni stranka ene osebe, pač pa za njo stojijo številni ljudje, kar priča tudi polna dvorana na kongresu. Njim se je tudi zahvalila in jim obljubila, da bo še naprej predsednica, ki bo vedno imela v mislih najprej državo, ljudi in njihove skupne cilje, ki bodo Slovenijo naredili še boljšo.

V nagovoru članom kongresa je med drugim zagotovila, da bo delo stranke pod njenim vodstvom še naprej učinkovito, transparentno in pravično. Kot je dejala, so izzivi pred njimi zahtevni, a da so tu zato, da jih premagajo.



Ponovno je zagotovila, da se bo stranka zavzemala in tudi v koaliciji vztrajala pri uresničitvi zavez, ki se nanašajo zlasti na izboljšanje statusa upokojencev in razmer v zdravstvu. Ob tem je posvarila, da se bo sistem solidarnosti, ki velja danes, porušil, če pokojnine ne bodo višje. "Res smo v tej koaliciji majhna stranka, a naše zahteve so prave in pravične in jih je preprosto treba uveljaviti," je poudarila.

Izzivi pa so po njenih navedbah tudi pred državo in Evropo. Kot je dejala, bodo majske evropske volitve pomembno zaznamovale prihodnost skupne Evrope. "Za marsikaj lahko krivimo Evropo in lahko smo jezni zaradi nekaterih pravil, ki jih moramo spoštovati. Imamo pa v skupni Evropi nekaj, kar se še nikoli ni uspelo obdržati tako dolgo. To je mir. Evropa, Evropska unija je najprej projekt miru," je poudarila.

Danes so na predlog Bratuškove izvolili tudi štiri podpredsednike stranke. To so poslanka Maša Kociper, Tatjana Voj, Slavko Šterman in kohezijski minister Iztok Purič. Med kandidati ni bilo dosedanjega podpredsednika stranke Marka Bandellija.

Današnjega kongresa so se udeležili vidni predstavniki stranke SAB in tudi predstavniki strank koalicije.